24 ilde 2010 KPSS operasyonu: 33 gözaltı

2010 KPSS’de usulsüzlük soruşturmasında, Ankara merkezli 24 ilde operasyon yapıldı. 33 kişi gözaltına alındı. 18 kişi ise aranıyor. Şüphelilerin FETÖ imamlarıyla bağlantılı olduğu saptandı

24 ilde 2010 KPSS operasyonu: 33 gözaltı
Yayınlanma:
Güncelleme:

2010 KPSS’de usulsüzlük soruşturmasında, Ankara merkezli 24 ilde operasyon yapıldı. 33 kişi gözaltına alındı. 18 kişi ise aranıyor. Şüphelilerin FETÖ imamlarıyla bağlantılı olduğu saptandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) usulsüzlük yaptığı 2010 KPSS sonucu devlet kurumlarına atanan, aralarında öğretmen ve müfettişlerin de bulunduğu 51 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı. Firari 18 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ederken, gözaltı listesindeki tüm şüphelilerin örgüt imamlarıyla irtibatı tespit edildi.

5'İNCİ DALGA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında Fetullah Gülen'in şifreli talimatıyla ÖSYM'den çalınıp servis edilen sorularla sınavda 100 ve üzeri net yapan 3227 şüpheli tespit edilmiş, ilk operasyon 23 Mart 2015'te yapılmıştı. Dava kapsamında, tutuklu 54 sanık geçen hafta hâkim karşısına çıkarılmıştı.

Sanıklardan 23'ü tahliye edilirken, yeni dalga operasyonu için dün düğmeye basıldı. Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 24 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı, 8'i kadın 51 kişinin bulunduğu adreslere baskın düzenlendi, 33 şüpheli gözaltına alındı.

100 ve üzeri net yapan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile TRT'de görevli olan şüphelilerin, FETÖ imamlarıyla bağlantılı oldukları ileri sürüldü. Yapılan operasyonlarda adreslerinde bulunmayan öğretmenlerin bazılarının okul müdürlerini arayarak işe gelmeyeceklerini söyledikleri de belirlendi.

ÖNCE İŞ SONRA HARAÇ...

FETÖ yöneticileri tarafından KPSS soruları çalınarak memur olması sağlanan şahıslardan 'himmet' ve 'burs' adı altında para toplandığı, bu paraların da yöneticiler vasıtasıyla dernekler üzerinden ABD'ye gönderildiği belirlendi. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Erzurum, İzmir, Kayseri, Manisa ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu illerden yakalanan şüphelilerin Ankara'ya getirilerek sorgulanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.