42 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasındaki ‘kripto’ elemanlarına operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına ilişkin bu sabah İstanbul merkezli 42 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

42 ilde FETÖ’nün TSK yapılanmasındaki ‘kripto’ elemanlarına operasyon
Yayınlanma:
Güncelleme:

FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin bu sabah operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile ilişkili asker ve “örgüt ağabeyleri”nden oluşan 145 şüpheli hakkında 42 ilde operasyon gerçekleştirildi. Bylock kullanıcısı oldukları ileri sürülen aralarında profesör, avukat, savcı, öğretim görevlileri, emniyet mensupları, askerler, öğretmenler ve çeşitli meslek gruplarından kişilerin bulunduğu toplam 144 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı. FETÖ’nün askeri yapılanması içinde sorumlu oldukları öne sürülen örgütün ‘kripto’ kademesindeki bu şahısların, şu ana kadar deşifre edilmemiş kişiler olduğu, ayrıca bu şüphelilerin örgüte ait “Gaybubet Evleri” denilen gizli evlerde kaldıkları tespit edilen şahıslar oldukları öğrenildi.
Örgütün haberleşme uygulaması “Bylock” kullanıcısı oldukları ya da itirafçı ifadelerinde isimlerinin geçtiği öne sürülen ‘kripto’ kişilere yönelik 42 ilde, 175 adreste arama yapıldı. 144 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, İstanbul’da aranan 35 kişiden 20’sinin yakalandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.