Halis Haktanır

Halis Haktanır

Ağaçlar ayakta ölür

Ağaçlar ayakta ölür

Hayat çiledir. Hayatı ıstıraptır. Bu hayatın yaşama sevince vatan olursa sevdası bayrak olursa emeli büyük Türk milletinin bekası için gelecek nesiller yetiştirmek olursa hayat içerisinde geçen çile, ıstırap vatanın geleceği nesil yetiştirmek amacı ile fikir adamları, devlet adamları olursa bu ıstırap ve çileler vız gelir tırıs gider.

Hatta ve hatta Türk milliyetçiliğinin geleceği için zindanlarda kalıp çeşitli işkence türleri yanında tırnakları dahi çekilse çektiği çileden zevk alan yiğit insanlar olur. Bu insanlar gelecek nesle yön verir yaşam tarzlarını düzenler. Ülküsünü ve varacağı yeri anlatır. Varış noktasının güzelliğinden bahseder. İdealist insanlar yetiştirme gayretleri ile çektiği hayat mücadelesi şeker şerbeti olur.

Son yılların bilge adamı 21 yıl önce kaybettiğimiz Alparslan Türkeş’in hayatı da böyle yaşam içerisinde geçmiş ve geriye dönüldüğü anda milyonlarca genç nesli vatan bayrak sevdasıyla donatmış, vatanın kutsiyetini nakış, nakış işlemiştir. Bir devlet çeşitli badirelerden geçer. Ama umutsuz değildir. İşte bu badireleri atlata atlata hayat mücadelesini veren ve hayata 21 yıl önce gözlerini yuman fikir adamı, Türk milliyetçisi dünya Türklüğünün başbuğu Alparslan Türkeş’in ölümünün geride bıraktığı ıstırap içerisinde yaşayan bir Türk milliyetçisi olarak geriye dönüp bakıyorum.

Ülkücü olduğuma Türk milliyetçisi olduğuma sevinerek yâd ediyorum. Allahtan, bu fikir ile yoğrulmayı bana nasip ettiği için dua ediyor şükür ediyorum. Büyük lider başbuğ Türk dünyasının lideri sağlam yaşadın sağlam anılıyorsun. Allah rahmet eylesin. Yattığın yer nur kaldığın mekân cennet olsun. Ağaçlar ayakta ölür. Sen bir dev çınardın ayakta öldün. O ağacı Türk milliyetçileri ülkücüler selamlıyor. Aşağıdaki dörtlükleri tüm milliyetçilere armağan ediyorum.

 BAŞBUĞ’U TÜRKEŞ'E

Yağsın kar, essin boran ve fırtınalar

Var olsun başbuğ hatırlayıp soranlar

Bu dünyada senin düşüncenin farkına varanlar

Ölümünden başbuğ gönlüm kan ağlar…

 

Başbuğ liderim atamsın

Türk birliği diye yanar durur fikir atarsın

Dünya durdukça gönlümde yatarsın

Bu sevda alev olmuş ülkücüleri yakarsın…

 

Lider başbuğ Alparslan Türkeş’im

Dünyada yoktur valla senin bir eşin

Türk esir olmaz dersin herkes bunu bellesin

Benim kalbimde daima sen yücesin…

 

Ağaçlar dimdik ayakta ölür derler

Senin yolunda gidecek bu neferler

Halis durmadan milliyetçilik türküleri söyler

Allah sana ebedi yurdunda inşallah rahmet eyler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi