Alper Taşdelen yeniden aday

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeniden Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Alper Taşdelen yeniden aday
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeniden Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım’a başvuru dosyasını sunan Alper Taşdelen başvurusu sonrasında şu açıklamalarda bulundu: “Görev dönemim boyunca halkımıza verdiğimiz bütün sözleri tutmanın mutluluğu, hiçbir ayrım yapmadan Çankaya’daki bütün yurttaşlara eşit hizmet sunmanın gururu, Atatürk’ün ilçesine layık bir model inşa etmenin onuru ile yeniden adaylık başvurusunda bulundum. Halkımızın bize olan güvenin, bizim halkımıza olan sevgimizin yeni dönemde yeni başarılar ortaya çıkaracağına yürekten inanıyorum. Hiçbir zaman desteğini eksik etmeyen bütün yurttaşlarımıza, genel başkanımıza, partimizin her bir ferdine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 
Türkiye’nin en büyük ilçe belediyesi olan ve Türkiye’de en iyi ilçe belediyesi seçilen Çankaya’da, cumhuriyetçi politikanın halkçı ve devrimci içeriğini güçlendirerek, kamucu bir anlayışla hareket edip önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Partimiz CHP'nin, sosyal politika alanında dillendirdiği, vaat ettiği bölüşümcü ve yoksulları destekleyici politikaların geniş kitleler halinde inandırıcı ve güvenilir bulunması, yerel yönetimler alanında bu tür politikaları örnek nitelikte hayata geçirmesiyle doğrudan bağlantılıdır. 

Sosyal demokrasi, rant ekonomisi yerine üretimci ekonomiyi, bireysel çıkar yerine kamu çıkarını, gelir dağılımı eşitsizliği yerine adaletli bölüşümü savunan, yoksullar başta olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı kesimlerini önceleyen bir politik hattın adıdır. Bu politikayı elbette iktidar olduğu zamanlarda ve yerlerde somutlayabilecektir. Bugün bu açıdan bu anlayışı uygulama/somutlama sorumluluğu biz yerel yöneticilerdedir. 

Çankaya Belediyesi olarak gerek doğrudan yardım alanında (Halk Kart, giysi, gıda, ev eşyası, eğitim vb. yardımları), gerekse yoksulluğun yaygın olduğu bölgelere özel önem vermek gibi hizmet önceliği alanında ve gerekse kentsel sanayiyi, tarımı, turizmi vb. geliştirmeye ve kentsel istihdamı artırmaya yönelik doğrudan yoksulluğu azaltıcı/önleyici politikalar alanında çalışmalarımızı yürütüyoruz. 

Biz sağlığın ve eğitimin temel bir hak olduğuna inanıyor ve ücretsiz olmasını savunuyoruz. Bu çerçevede görev dönemim boyunca 24 bin 750 kişiye evde ücretsiz sağlık hizmeti sunduk. Yardıma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli 4 bin 500 hanede düzenli temizlik gerçekleştirdik. Sağlık merkezlerimizde 140 bin vatandaşımıza birinci basamak ve ağız diş sağlığı hizmeti sunduk. 70 bin Çankayalıya özel hastanelerde indirim sağlayan Sağlık Kart dağıttık. Yine bu süre zarfında 2000 haneye, aileleriyle 10.000 kişiye Halk Kart projesi başlattık. 65 bini aşkın vatandaşımıza da gıda kolisi desteği ve eşya yardımında bulunduk. 
Toplumun bütün kesimlerine her alanda hizmet götürmeye özen gösterdik. Çocuklarımızın bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitimle yetişmesi için 7 kreş açarak kreş sayımızı 12’ye çıkardık. 5 yılda 4 bin 439 çocuğumuzu mezun ettik. Her yıl 1500 çocuğa eğitim sağlayacak kapasitemiz mevcut. Bugün itibariyle Türkiye’nin en büyük kamu kreş işleticisiyiz. 
Özellikle kent yoksullarının yaşadığı bölgelerden başlayarak 218 okulumuzu yeniledik ve bütün eksikliklerini giderdik. Çocuklarımıza dünya klasiklerinden oluşan ve bilimsel gelişmeleri anlatan, dünyaya değer katan insanları tanıtan Çankaya Çocuk Kitapları Serisi kapsamında 400 bin kitap basıp, dağıttık. 75.000 kırtasiye setini ihtiyacı olan öğrencilerimize ulaştırdık. 

Ülkemizde örneği bulunmayan 420 kişilik kız öğrenci yurdu açtık. Yeni dönemde ise 1200 kişilik erkek öğrenci yurdu projesini yaşama geçireceğiz. Çankaya’nın Filizleri Projesini yaşama geçirdik ve ihtiyacı olan 288 üniversite öğrencisine burs verdik. Yine ihtiyacı olan 3600 öğrenciye ev eşyası desteği sağladık. 

Özellikle kadınları eve hapseden, onları yaşamdan koparmak isteyen bir iktidar anlayışına karşı 14 yeni Çankaya Evi açarak toplam sayıyı 28’e çıkardık. 30 bini aşkın ve çoğunlukla kadın olan yurttaşlarımıza özellikle de istihdama yönelik kurslar veriyoruz. 

Görev dönemimde ekonomik sorunlar yaşayan ve bu nedenle seyahate imkan bulamayan 36 bin yurttaşımızın katıldığı geziler düzenledik. Çoğunlukla sinemaya gitme imkanı olmayan yurttaşlarımız için mahallerde yazlık sinema etkinliği gerçekleştirdik ve 120 bin insanımızı yazlık sinemayla buluşturduk. Soğuk Ankara sabahlarına sıcak bir dokunuşla 750 bin kişiye çorba ikram ettik. Ramazan’da oruç tutan 785 bin Çankayalıyla iftar sofralarında buluştuk. Bunun yanı sıra 150 bin kişiye aşure ikramı yaptık. 

Hoş Geldin Bebek projesiyle 2 bin 183 aileye yeni doğan bebeklerin ilk 3 aylık temel ihtiyaçlarını hediye ettik. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalışmalar başlattık, festivaller düzenledik. Bu kapsamda Türkiye’de ilk Mor Bayrak alan belediye olduk. Kadın Sığınma Evi ile şiddet gören kadınlarımızı koruyor ve onlara istihdam imkanı sağlıyoruz. 

Kültür ve sanat alanında büyük bir atılım gerçekleştirdik. 5 yeni kültür merkezi kazandırdık ve tümü ücretsiz yüzlerce etkinlik düzenledik. 700 bin vatandaşımıza kültür-sanat hizmeti sunduk. 

Doğa dostu bir kent için, halkımızın nefes alacağı çok büyük parklar kazandırdık ve geri dönüşüm konusunda örnek projeleri yaşama geçirdik. Görev dönemimde Çankaya’ya 605 bin 988 metrekare yeşil alan kazandırdık ve yine aynı sürede 151 ton atık ambalaj topladık. 

Gerçekleştirdiğimiz bütün bu çalışmalar sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı, çevre odaklı ve kent hakkı odaklı bir anlayışın sonucudur. Bugün % 70’lere varan oy oranı, doğru yöntem ve çalışmalarla kitlelerin kazanılabileceğini bize göstermektedir. Temel mesele nasıl bir kent modeli istediğiniz ve buna yönelik ne yaptığınızdır. Biz Çankaya’da kamucu bir anlayışla toplumun bütün kesimlerine özellikle de arka sıradakilere sürekli, düzenli hizmet götürüyor ve onlarla yeni bir kent düzeni inşa ediyoruz. Bugünden sonra da aynı kararlılıkla, hiç durmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz.” 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.