Altındağ’da anaokullarının sayısı 13 oldu

Altındağ Belediyesi, eğitim seferberliğini tüm hızıyla sürdürüyor.

Altındağ’da anaokullarının sayısı 13 oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER FOTOĞRAF

GÜLAY ERTUNÇ

 “7 çok geç” sloganı ile okul öncesi eğitim seferberliği başlatan Altındağ Belediyesi, iki yeni anaokulu daha açtı. “Eğitime yatırım Türkiye’nin geleceğine yatırımdır” anlayışı ile çalışan Altındağ Belediyesi’nin, ilçeye kazandırdığı anaokulu sayısı 13’e ulaştı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bireyin ve toplumun ilerlemesinin ancak kaliteli eğitimle mümkün olacağını vurgulayarak, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu nedenle, yeni nesillerin iyi ve kaliteli eğitim ile yetişmesine verdiğimiz destek, geleceğe yaptığımız en değerli yatırımdır. Yeni okullarımızın, farkındalığı yüksek ve bilinçli kuşakların yetişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi. Ankara Valisi Ercan Topaca da, Ankara’da başlattıkları eğitim seferberliğinden bahsederek, “Devletimiz okul öncesi eğitime çok önem veriyor. Yatırım programlarımızda eğitime ciddi bütçeler ayrılıyor. Bu zamana kadar eğitim konusunda büyük yatırımlar yapan ve devletimizle birlikte hareket eden Başkan Veysel Tiryaki’ye  bu yaklaşımı nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR

“Ağaç Yaşken Eğilir” sözü ışığında, okul öncesi eğitim için bugüne kadar 29 milyon TL tutarında dev yatırım yapan Altındağ Belediyesi, 2013 yılından bu yana açtığı 11 anaokuluna, 2 yenisini daha ekledi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine, Ankara Valisi Ercan Topaca, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyin Avcı, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, ilçe teşkilatı, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

img_2632.jpg

 KALİTELİ EĞİTİM ALMIŞ NESİLLER İÇİN ÇABALIYORUZ

Törende konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, göreve başlamasından bu yana, “kaliteli eğitim almış nesiller yetiştirilmesi” için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayarak, “Bireyin ve toplumun ilerlemesi ancak kaliteli eğitimle mümkün. Biz, eğitimin beşikten mezara kadar sürdüğü bir kültürden geliyoruz. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim indirilirken, ilk ayet ‘Oku’ emri olmuştur. Bu nedenle, Altındağ’da hayata geçirdiğimiz yeniliklerin ve projelerin en değerlilerini eğitim alanındaki uygulamalarımız oluşturuyor” dedi.

EĞİTİME YAPTIĞIMIZ YATIRIM, EN DEĞERLİ YATIRIMIMIZDIR

Altındağ’da yıllardır eğitime önemli katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Tiryaki, “Bölgemizin ve vatandaşımızın ihtiyaçlarını ve eksikliklerini iyi biliyoruz. Bu nedenle çalışmalarımız öncelikli olarak ihtiyaçları giderme yönünde oldu. ‘7 Çok Geç’ sloganını bütün Altındağ benimsedi. Belediye olarak öncelikli hedefimiz, Altındağ’da sağlıklı ve kaliteli eğitim almış nesillerin yetişmesi. Eğitimin temelleri, erken çocukluk döneminde atılıyor ve çocuklarımız, Türkiye’nin geleceğini oluşturuyor. Bu nedenle, eğitime yaptığımız yatırım, geleceğe yaptığımız en değerli yatırımdır. Yeni okullarımızın, vizyon sahibi, vatanına milletine faydalı kuşakların yetişmesine vesile olmasını diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

 YAŞAM BOYU EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Başkan Tiryaki, konuşmasında yaşam boyu eğitim için projeler ürettiklerini vurguladı. Rekor bütçeli yatırımlarla, eğitim, araştırma, bilgi ve iletişim teknolojileri merkezlerinin yanı sıra, insanların sosyal gelişimine yönelik kadın eğitim kültür merkezleri, gençlik merkezleri, kültür ve sanat merkezleri ile spor tesisleri açtıklarını da hatırlatan Veysel Tiryaki, “Bölge halkının kültürel yaşamını geliştirebileceği, güzel sanatlarla buluşabileceği ortamları sunacak projelere önem veriyoruz. Eldeki mevcut kaynaklarımızı etkin kullanarak, tamamen insan odaklı bir yatırım politikası ile hareket ediyoruz” dedi.

BİR KÜLTÜR MERKEZİNİ DAHA HİZMETE AÇIYORUZ

Başkan Tiryaki, çok kısa bir süre sonra, Ali Ersoy Mahallesi’nde yeni bir kültür merkezini daha hizmete açacağını da hatırlattı. Şair Baki’nin isminin verildiği kültür merkezinde, 500 kişilik konferans salonu, kadınlar için derslikler, spor ve okuma salonları bulunacağını söyleyen Tiryaki, “Bulunduğumuz bu mahalle son birkaç yıldır çok değişti. Tamamı gecekondularla kaplıyken şimdi sosyal tesisleri ile de daha modern bir mahalleye dönüştü.  Şimdi anaokulunu açıyoruz. Bundan bir iki yıl önce 2 yüzme havuzunu açmıştık. Buz pateni pistini de buraya yapıyoruz. Yakında büyük bir kültür merkezinin de açılışını yine birlikte yapacağız.  Daha yapacak çok işimiz, hayata geçirilecek projemiz var” diye konuştu. 

BAŞKANIMIZ TİRYAKİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ankara Valisi Ercan Topaca da konuşmasına Başkan Veysel Tiryaki’ye teşekkür ederek başladı. Günümüz dünyasında okul öncesi eğitimin bir zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Vali Topaca, “Bu nedenle devletimiz, anaokulu yapımına büyük önem veriyor. Hükümetimiz, anaokulu yapımını, devlet yatırım programına aldı.  Altındağ Belediye Başkanı Sayın Veysel Tiryaki’nin de yıllardır eğitime büyük katkı sağladığını biliyoruz. Bu nedenle de kendisine çok teşekkür ediyoruz. Eğitimin önemini bilen birisi olarak, 13 anaokulu yapıp, bunları Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etti. Bu her Belediye Başkanı’nın sunduğu bir hizmet değil. Sayın Tiryaki, sadece anaokulu da kurmuyor; imkanı ölçüsünde birçok eğitim merkezine de yatırım sağlıyor. Sayın Tiryaki’ye, eğitim konusunda, imar yerleri de dahil olmak üzere her zaman devletimizle hareket ettiği için teşekkür ederiz” dedi.

altindag-11111.jpg

 ALTINDAĞ’DA GELECEK YIL, TEKLİ EĞİTİME GEÇMEYİ HEDEFLİYORUZ

Ankara Valisi Ercan Topaca, büyük bir atılım gerçekleştirerek Altındağ’da 17, Ankara’da 330 okulun daha yapım aşamasında olduğunu da açıkladı ve konuşmasına şöyle devam etti, “2 yıl içinde, 9 bin 376 dersliği çocuklarımız için açmış olacağız. Bunun için 3 milyar 200 milyon bir bütçe kullanıyoruz. Bu rakam, bundan 10-15 yıl önce tüm Milli Eğitim bütçesine ayrılandan daha fazladır.  2018-2019 öğretim yılında, tekli eğitime geçiş hedefini, Altındağ’da yakalamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

altindag-111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.