Ana-Baba Eğitimi “Yılmadım Ayaktayım” ile devam ediyor

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları ANKÜ Okulları Sertifikalı Ana-Baba Eğitimi “Yılmadım Ayaktayım” ile devam ediyor.

Ana-Baba Eğitimi “Yılmadım Ayaktayım” ile devam ediyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları ANKÜ Okulları Sertifikalı Ana-Baba Eğitimi “Yılmadım Ayaktayım” ile devam ediyor. Ankara Üniversitesi Vakıf Okulları olarak Eğitim Danışmanlarının katkısıyla başlayan sertifikalı “Anne-Baba Okulu”nun beşinci modülü olan “Yılmadım Ayaktayım” Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Öğülmüş’ün katılımı ile gerçekleşti.

ÖNERİLERDE BULUNDU

Prof. Dr. Selahahattin Öğülmüş, bazı çocuklar ve gençlerin çevresel ve her türlü olumsuzluğa rağmen “ayakta kalabilmekte” ve çevreyle etkileşimlerini başarılı bir biçimde sürdürebildiklerini, bu tür kişilerin stres yaratan olaylar karşısında genellikle yılgınlığa düşmediklerini, aksine kendilerini çabucak toparladıkları, hatta sıkıntılardan ve olumsuz çevresel koşullardan her defasında daha da güçlenerek sıyrıldıklarını, psikoloji biliminde bu kişiler için İngilizce literatürde “resilient” (çabuk iyileşen, kendini çabuk toparlayan, güçlükleri yenme yeteneği olan kişi) teriminin, bir kişilik özelliği olarak da “resilience” (çabuk iyileşme gücü, zorlukları yenme gücü) teriminin kullanıldığını, “resilience” terimine karşılık “yılmazlık”, bu niteliğe sahip kişileri belirten “resilient” karşılığında da “yılmaz” teriminin kullanılmasının uygun olduğunu belirtmiştir. Yılmaz ne anlama gelmektedir? Yılmaz bir kişinin özellikleri nelerdir? Bir bireyin yılmaz bir kişi olabilmesi için neler yapılabilir? Sorularının cevaplandırıldığı eğitimde özdenetim, sorun çözme becerileri, özel ilgi ya da hobi edinme konularında ailelere ve öğretmenlere önerilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.