Ankara Valisi Ercan Topaca Keçiören’de muhtarlarla buluştu

Ankara Valisi Ercan Topaca, Keçiören’de muhtarlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Ankara Valisi Ercan Topaca Keçiören’de muhtarlarla buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Valisi Ercan Topaca, Keçiören Ihlamur Kasrı Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Keçiören ilçesinde sorunları görüşmek, paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen ‘Muhtarlar Toplantısı’nı yöneten Topaca, "İlçelerimizde muhtarlarımızla değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bugün etraflıca Keçiören’i değerlendirelim, masaya yatıralım, özellikle muhtar arkadaşlarımızı dinleyelim. İl Müdürü, Bölge Müdürü arkadaşlarımız burada. Onlarla birlikte dinleyelim, çözüm yollarına da beraber bulalım düşüncesindeyiz" dedi.

Topaca, toplantıya katılan muhtarlara söz vererek yaşadıkları sorunları dile getirmelerini istedi. Muhtarların ifade ettiği sorunlar, ilgililer tarafından not alınarak koordinasyon içerisinde çözülmek üzere talimatlar verildi.

Toplantıda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, böyle bir toplantıya ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz 2000 yılından beri yaklaşık altı ayda bir beklenti anketi yapıyoruz. Buna göre bütün mahallelerde birinci sırada alt yapı sorunu, ikinci sırada ulaşım sorunu geliyor. Alt yapıyla alakalı bizim en büyük derdimiz coğrafyamız ve zeminimiz. Bununla ilgili ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Kayalık bir zemin. Burayla alakalı özel bir ihale sisteminin uygulanması lazım. Ulaşımla alakalı olarak, özellikle metronun devreye girmesiyle bazı hatların iptal edilmesi veya onların ringe dönüştürülmesi sebebiyle bazı mahallelerimizde sıkıntılar yaşandı. Talepleri EGO Genel Müdürlüğüne ilettik. Çalışmalar daha iyi koordine edilmeli. Hem metro, hem halk otobüsleri, hem EGO otobüsleri, hem dolmuş bir uyum içinde çalışması gerekiyor."

Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir de, Keçiören’e 65 tane yeni okul yapılmasının planlandığını, bunlardan bazılarının temellerinin atıldığını ifade ederek projelerin geldiği aşamalar hakkında bilgi verdi.

Keçiören İlçesi Muhtarlar Toplantısı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından verilen yemekle sona erdi.

Toplantıda Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Vakıflar Bölge Müdürü Temel Ünlü, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Kamil Türkmen, Halk Sağlığı Müdürü Doğan Akdoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, İl Defterdar Vekili Tacettin Öztaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Kudret Cabılar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Barış Yavuz, Keçiören Kaymakamlığı ve Keçiören Belediyesi birim müdürleri hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.