'2. Türk Tarih Şöleni' festival gibi geçti

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) Beşevler Yerleşkesi, Türk tarihine ve kültürüne dair muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Okçuluk Topluluğu, Akademi Türk Kültür Topluluğu, Türk Halk Oyunları Topluluğu, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Ata Sporları Vakfı, Altay Okçuluk ve Atlı Sporlar Kulübü'nün iş birliğiyle gerçekleşen "2. Türk Tarih Şöleni", tarihi ve kültürel bir festival havasında geçti.

'2. Türk Tarih Şöleni' festival gibi geçti
Yayınlanma:

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi (AHBVÜ) Beşevler Yerleşkesinde yapılan etkinliğe, AHBVÜ Rektörü Prof. Dr. M. Naci Bostancı'nın yanı sıra 25 ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 23 ve 24. Dönem Malatya Milletvekili ve Ata Sporları Vakfı Başkanı Ömer Faruk Öz, 22. Dönem Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak, 23 ve 24. Dönem Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan gibi önemli isimler ile birlikte çok sayıda akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.

ok.jpg

Etkinlik, Türk tarihindeki çeşitli dönemlere ait kültürel ve tarihi unsurların sergilendiği bir platform oldu. Matrak, mas güreşi, mangala gibi geleneksel oyunların yanı sıra ok talimi, şaman gösterisi, Türk savaş sanatları gösterisi ve demir dövme etkinliği gibi aktiviteler büyük ilgi gördü. Ayrıca, Türk halk oyunları gösterileri izleyicileri coştururken, sanatçılar Arslanbek Sultanbekov ve Akdeniz Erbaş da Türk dünyası halk şarkılarından oluşan bir konser verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.