20. Ankara Kitap Fuarı hareketli: İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan imza dağıttı!

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, 20. Ankara Kitap Fuarı’nda “Durup Düşününce” isimli kitabını okurları için imzaladı.

20. Ankara Kitap Fuarı hareketli: İçişleri Bakan Yardımcısı  Bülent Turan imza dağıttı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Adalet ve Kalkınma Partisinde 4 dönem Çanakkale milletvekili ve Grup Başkanvekili olarak görev yapan daha sonra İçişleri Bakan yardımcılığına atanan Bülent Turan, Ankara ATO Congresium’da açılan 20. Ankara Kitap Fuarı’nda, “Durup Düşününce” isimli kitabını okurları için imzaladı.

Muhit Kitap’tan çıkan ve Turkuvaz Kitap’tan satışa sunulan “ Durnup Düşününce” isimli kitapta Turan, ağırlıklı olarak siyaset yaptığı dönemin öncesi ve sonrası ile ilgili karşılaştırmalar yapıyor.

Turan kitabında AK Parti iktidarı döneminde “Devletin milletinden, milletin devletine” geçişin öykülerini akıcı bir dille anlatıyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan kitabında şehirden tarihe, siyasetten kültür ve sanata kadar bir çok sorun üzerinde düşüncelerini dile getiriyor, insanı insan yapan değerler üzerindeki örtüyü kaldırma çağrısında bulunuyor.

kitag.jpg

BÜLENT TURAN KİMDİR?

Bülent Turan 1975 Çanakkale Lapseki'de doğdu. İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Sonrasında Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde tamamladı. 2002 ve 2006 yılları arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.2011 seçiminde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. 24. dönemde TBMM Adalet Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu üyeliği, AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürdü AK Parti Çanakkale milletvekili olarak meclise giren Turan, 26. dönemde AK Parti grup başkanvekili oldu. 14 Kasım 2017 tarihinde 2.defa grup başkanvekili seçildi. Dört dönem milletvekilliği yapan Turan 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimde aday gösterilmedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İçişleri Bakan Yardımcılığına atandı. Halen Bakan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.