27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde ödüller sahibini buldu

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde, sinema ve tiyatro oyuncusu Hatice Aslan'a "Uçan Süpürge Onur Ödülü" verildi. "Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla" temasıyla düzenlenen festivalin açılış töreni, Opera Sahnesi'nde oyuncu Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler'in sunumuyla gerçekleşti.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde ödüller sahibini buldu
Yayınlanma:

Hatice Aslan, "Uçan Süpürge Onur Ödülü"nü oyuncu Ece Dizdar'dan aldı ve ödülün kendisi için çok kıymetli olduğunu belirtti. Aslan, Ankara'nın hayatında önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, ilk tiyatro oyununu Opera Sahnesi'nde izlediğini ve bu deneyimin hayatında dönüm noktası olduğunu ifade etti. Ayrıca, Ankara'da şefkat, özen ve saygının iyileştirici gücünü hatırlamaya devam edeceğini dile getirdi.

Diğer ödüller arasında, "Bilge Olgaç Başarı Ödülü" oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ve yapımcı Nida Karabol'a verildi. "Genç Cadı Ödülü"ne ise oyuncu Deniz İlhan layık görüldü.

Tören, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Dostluğun Sesi Korosu'nun dinletisiyle süslendi. Ayrıca, festivalin sponsorları olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Hilton Ankara, Kavaklıderem Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'na ödüller takdim edildi.

Programda AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın festival tebrik mesajları okundu. Törende Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner de kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Festival filmleri, Kavaklıdere Sineması'nda sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye prömiyerleri, nitelikli ve ödüllü filmler ile birlikte söyleşi ve paneller de izleyicilere sunulacak. Uçan Süpürge, FIPRESCI jürisinin ödüllendirdiği filmin 16 Mayıs'ta açıklanmasıyla sona erecek. Bilet fiyatları, öğrenciler için 25 lira, standart için ise 50 lira olarak belirlendi. Biletler, Kült Kavaklıdere gişesinden ve "biletinial.com" adresinden çevrim içi olarak temin edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.