Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Ayaş Bayram Mahallesi'nin içmesuyu sorununu çözdü

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır su sıkıntısı yaşayan Ayaş Bayram Mahallesi'ni içme suyu sağlayarak çözüm getirdi. Mahallenin 4 kilometre uzağında sondaj yapılarak 200 metre derinlikte ve saniyede 15 litre verim sağlayan bir kuyudan bin 296 metreküp kapasiteli içme suyu elde edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü  Ayaş Bayram Mahallesi'nin içmesuyu sorununu çözdü
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu gibi 'insan odaklı' projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Ayaş Bayram Mahallesi'nin 4 kilometre uzağında yaklaşık 200 metre derinlikte sondaj yapılarak bulunan kuyudan saniyede yaklaşık 15 litre içme suyu çıkarılmaya başlandı. Bu su, şebeke boruları döşenerek 4 kilometre uzaklıktaki Bayram Mahallesi'ne ve 8 kilometre uzaklıktaki Ayaş merkeze ulaştırılıyor.

AYAŞTA'Kİ SU SIKINTISI GİDERİLDİ

Bayram Mahallesi'nde açılan kuyunun projelendirme çalışmaları tamamlanarak 2023 yılının ikinci yarısında içme suyu ihtiyacının karşılanması için saniyede 15 litrenin 7,5 litresi Bayram Mahallesi'ne, kalan kısmı ise Ayaş Ilıca Mahallesi'ndeki ana depoya ilave olarak veriliyor. Bu sayede Ilıca Mahallesi ve diğer su ihtiyacı olan mahalleler de içme suyundan yararlanmaya başladı.

Ayaş Bayram Mahallesi Muhtarı Cavit Can, yaklaşık bin 200 metreden 17 adet elektrik direği ile enerji temini yapıldığını belirtti. Mansur Yavaş'ın köylerini ziyareti sırasında yaşadıkları su sıkıntısını ilettiklerini ve Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı bir şekilde çalışmaları başlattığını aktardı. Yapılan sondaj çalışmaları sonucunda bol miktarda su bulunduğunu ve bir kısmının köye, bir kısmının ise Ayaş merkeze verildiğini dile getirdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.