Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çamlıdere Barajı’ndan su taşıyan ana isale hattını yenilemek için kolları sıvadı

Çamlıdere Barajı’ndan kente su taşıyan ana isale hattını yenilemek için Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü harekete geçti. Çalışma kapsamında yaklaşık 32 kilometrelik çelik içme suyu ana iletim hattı inşa edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çamlıdere Barajı’ndan su taşıyan ana isale hattını yenilemek için kolları sıvadı
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü, dev bir yatırım için kolları sıvadı. 1987 yılında inşa edilen ve servis ömrünü tamamlayan Çamlıdere isale hattı yenileniyor. ASKİ Genel Müdürlüğü, 2 bin 200 milimetre çapındaki ön gerilmeli beton boru hattını çelik boru hattıyla yenileyecek.

ASKİ, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JİCA) ortaklığında, uluslararası finansman ile gerçekleştirilecek proje kapsamında yaklaşık 32 kilometrelik (31 bin 600 metre), 2 bin 200 milimetre çapında çelik içme suyu ana iletim hattı inşa edecek. Proje ile Başkent'in sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu ihtiyacı açısından önemli bir adım atılmış olacak.

ABB'den yapılan açıklamada ASKİ'nin uluslararası ihaleye ilişkin ön yeterlilik sürecini başlattığı belirtildi. Vatandaşlar, ihale süreci ile ilgili bilgilere https://www.aski.gov.tr/tr/Ihale.aspx resmi adresinden ulaşılabilir.

Çamlıdere Barajı'nın toplam hacmi ise 1 milyar 220 milyon 380 bin metreküp olarak kayıtlarda yerini alıyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.