Ankara'da başıboş köpek sorununa vatandaşlar tepkili!

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde bulunan Yenibatı Mahallesi 2220. Cadde üzerindeki başıboş köpekler, mahalle sakinlerinin can güvenliğini tehdit ediyor. Mahalle halkı, hem Ankara Büyükşehir Belediyesine hem de Yenimahalle Belediyesine başvurarak önlem alınmasını talep ettiklerini ancak henüz sonuç alamadıklarını ifade etti.

Ankara'da başıboş köpek sorununa vatandaşlar tepkili!
Yayınlanma:

Mahalle sakinleri, çocuklara ve yaşlılara saldıran köpeklerin artan bir tehdit olduğunu belirtti. Bölgeye yakın olan boş arazilerde herhangi bir köpek barınağı bulunmaması da endişeleri arttırıyor. Vatandaşlar, durumu yetkililere ilettiği halde herhangi bir çözüm bulunmadığını ifade etti.

Bazı mahalle sakinleri, köpeklere çiğ et verilmesi gibi durumların yaşandığını ve köpeklerin daha da cesaretlendiğini söyledi. Mahalle sakinleri, köpeklerin çocuklara ve yaşlılara zarar verdiği ve bu durumun acil önlem alınmasını gerektirdiği konusunda ısrarcı tavırlarını ortaya koydu. Vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesinden ve Yenimahalle Belediyesinden köpeklerin kısırlaştırılmasını ve kontrol altına alınmasını bekliyor.

''HİÇBİR YERE GİDEMİYORUZ''

4 yaşındaki çocuğu köpek saldırısına uğrayan Tuğba Nur Özdoğan, bu durumdan şikayetçi olduğunu belirterek belediyelere seslendi. Özdoğan, "Parkta oturuyorduk, hamile kız kardeşim de yanımızdaydı, tam parktan çıkacakken, 4 tane köpek üstlerine doğru saldırdı. Kardeşim çocuğumun önüne geçti, köpekleri kovmaya çalıştı ve o sırada binanın görevlisi köpekleri korkutup kaçırdı. Çocuğuma büyük bir travma oldu. Allah’tan ne kızıma ne de kardeşimin karnındaki kızıma bir şey olmadı ama çok korktuk. Özellikle kanun yapıcılara sesleniyorum ve bu konuda doğru kanunları çıkarsınlar. Sadece topla, aşı yap ve köpekleri geri bırak şeklinde bir uygulama doğru değil. Hiçbir yere gidemiyoruz" dedi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.