Ankara'da yerel yönetimler sokak hayvanları için 'ortak akıl' ile çalışacak

Ankara Kent Konseyi (AKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ, yeni dönemde sokak hayvanları için hem ABB ile hem de ilçe belediyeleriyle beraber çalışarak, birçok güzel projeye imza atacaklarını belirtti.

Ankara'da yerel yönetimler sokak hayvanları için 'ortak akıl' ile çalışacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara Kent Konseyi (AKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ, "Güzel projelerimiz var. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle ortak akıl ile bir araya gelip, sokak hayvanlarımız için çalışmalar gerçekleştireceğiz." dedi.

Ankara'da sokak hayvanlarıyla ilgili aktif bir çalışma dönemine girdiklerini belirten Erentuğ, "Belediyelerin görevi, sokak hayvanlarını kısırlaştırmak, aşılamak, rehabilite etmek ve beslemektir. Bu şekilde sokak hayvanlarının sorunu ortadan kalkacak ve sorunlu hayvanlar da azalacaktır. Çünkü doymuş, aşılanmış, küpelenmiş, kısırlaştırılmış hayvanlar daha sakin olur ve hiç kimsenin zarar vermediği bir hayvan, durup dururken bir insana zarar vermez. Öncelikle bu bilinci yerleştirmek önemlidir. Yeni dönemde daha verimli bir çalışma süreci ilerleteceğiz." diye konuştu.

akk.jpg

"YARIM BIRAKTIKLARIMIZI TAMAMLAMA, YAPAMADIKLARIMIZI GELİŞTİRME ZAMANI GELDİ"

AKK'de 5 yılı geride bıraktıklarını ve bu süreçte önemli tecrübelere imza attıklarını söyleyen Erentuğ, yeni dönemde daha emin adımlarla ilerleyeceklerini vurgulayarak, "Yeni dönemden çok büyük beklentim var açıkçası. Başkanımızın tekrar seçilmesiyle birlikte tekrar motive olduk. Seçim öncesinde gerginlik herkesin üstündeydi ve bu konunun üstüne istediğimiz gibi eğilemedik. Şimdi seçim bitti ve artık yarım bıraktıklarımızı tamamlama, yapamadıklarımızı geliştirme zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

"BU TESİS, İYİ BİR İŞLETMEYLE ÖRNEK BİR YER OLABİLİR"

Erentuğ, önümüzdeki süreçte açılışının yapılması beklenen, Ankara'nın en donanımlı rehabilitasyon merkezi hakkında süreci de aktararak, "Güzel projelerimiz var. Ankara'da doğru düzgün bir hayvan bakımevi ve rehabilitasyon merkezi bulunmuyordu. Mansur Başkan bu zorlu dönemde büyük bir tesis yaparak hayata geçirdi... Bizim camiada buna karşı çıkanlar da oluyor ama ben tam olarak öyle düşünmüyorum. Bu rehabilitasyon merkezleri önemli. Ankara'daki rehabilitasyon merkezi, tam teşekküllü hastanesi olan, MR cihazına kadar donanımlı, 24 saat kameralarla gözlemlenen, nöbetçi hekimlerin olduğu çok güzel bir tesis oldu. Mansur Başkan, bu tesisin yapım aşamasındayken bizi oraya çağırıp gezdirmesi ve işi gönüllülerle ve derneklerle koordineli bir şekilde yürütmek istediğini belirtmesi bile samimiyetinin bir göstergesidir.

Tesisin resmi açılışı henüz yapılmadı. Gölbaşı Sanayi Sitesi içerisinde bulunan rehabilitasyon merkezi çok eskiydi. Buradaki hayvanların şu anda yeni merkeze aktarımı gerçekleştiriliyor. Bu tesis, iyi bir işletmeyle örnek bir yer olabilir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.