Ankaralı öğrenciler savunma sanayinin maketlerini yaptı

Ankara Keçiören Şehit Fatih Erdoğan İlkokulu öğrencileri, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında 'savunma sanayii' ürünlerinin maketlerini yaptı.

Ankaralı öğrenciler savunma sanayinin maketlerini yaptı
Yayınlanma:

Atak Helikopteri, İHA, SİHA, Bayraktar gibi yerli üretim savunma sanayi ürünlerini içeren maketler, okul spor salonunda sergilendi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, etkinliğe katılarak öğrencilerin yapımını üstlendiği maketleri inceledi.

SAVUNMA SANAYİİ MAKETLERİ TANITILDI

Ankara Keçiören Şehit Fatih Erdoğan İlkokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yaptıkları savunma sanayii maketlerini tanıttı. 3'üncü sınıf öğrencisi Zehra Yılmaz, yerli üretim olan STAMP adlı maketi Aselsan tarafından geliştirilen Türk Silahlı Kuvvetleri için uzaktan komutalı stabilize makineli tüfek sistemi olarak tanıttı. Yapımında karton, kutu, boru, yapıştırıcı, boya ve kağıt kullandıklarını belirten Zehra, maketin özellikleri hakkında detaylı bilgi verdi.

MAKETİ ANNESİYLE BİRLİKTE YAPTI

3'üncü sınıf öğrencisi İrem Yeşilöz, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, Bayraktar TB2 adlı taktik silahlı insansız hava aracı maketini ürettiğini ve üreticisinin Bayraktar olduğunu belirtti. Maketin keşif ve istihbarat görevleri için kullanıldığını ifade eden İrem, Bayraktar TB2'nin özellikleri hakkında bilgi vererek, maketi annesiyle birlikte yaptığını belirtti.

T129 ATAK HELİKOPTERİ MAKETİNİ ÜRETTİLER

2'nci sınıf öğrencisi Emin Balun, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinliği kapsamında yaptığı açıklamada, T129 Atak Helikopteri maketini ürettiğini belirtti. Helikopterin üstün hareket kabiliyetine, elektronik hat sistemlerine ve esnek, uyarlanabilir silahlara sahip olduğunu vurgulayan Emin, babasının yardımıyla maketi boyayarak güzel bir görünüme kavuşturduklarını ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın da katıldığı etkinlikte, öğrenciler, öğretmenler ve veliler bir araya geldi. Mandal, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektikten sonra etkinlik sona erdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.