ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, yolsuzlukları duyurdu ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna aday olduğunu açıkladı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Mehmet Yiğiner, Türkiye'nin en büyük esnaf kuruluşlarından biri olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda ciddi yolsuzluklar tespit edildiğini ve yapılacak seçimde Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, yolsuzlukları duyurdu ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna aday olduğunu açıkladı
Yayınlanma:

Yiğiner, Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan incelemede, federasyonda 111 kez yolsuzluk yapıldığını ve bu miktarın bugünkü değeriyle 105 milyon TL civarında olduğunu açıkladı.

Federasyonun şeffaf bir şekilde incelenmesi talebine rağmen Federasyon Başkanı ve şüphelilerin karşı çıktığını belirten Yiğiner, bu nedenle suç duyurusunda bulunduklarını ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından görevi kötüye kullanmaktan dava açıldığını ifade etti. Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılama sürecinde Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın ve diğer şüpheliler hakkında dava açıldığını belirten Yiğiner, Ankara İstinaf Mahkemesi'nin verdiği kesin kararla Federasyonun seçime gitmesi kararının alındığını vurguladı.

Yiğiner, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun yolsuzluklar nedeniyle olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiğini belirterek, başkanlardan destek beklediklerini ifade etti. Federasyonun kaybettiği itibarı ve değerlerini yeniden kazanabilmesi için yapılacak olan olağanüstü genel kurulda destek çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.