ASKİ Ankara Çayı'nı temizliyor!

Ankara'da çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli su akışının sağlanması hedefiyle harekete geçen Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Ankara Çayı'nda kapsamlı bir temizlik çalışması yürütüyor.

ASKİ Ankara Çayı'nı temizliyor!
Yayınlanma:

3 aydır devam eden çalışmalar kapsamında, ASKİ ekipleri bugüne kadar 170 bin ton malzemeyi temizledi. Yenimahalle ilçesi Akköprü mevkiinden başlayarak Etimesgut’un Yeşilova Mahallesi sınırına kadar uzanan 20 kilometrelik hat boyunca yapılan temizlik çalışmaları, 7 bin 500 seferlik kamyon taşımasıyla gerçekleştirildi.

SİNCAN 1. OSB'YE KADAR TEMİZLİK YAPILACAK

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, insan ve çevre sağlığını korumak amacıyla Ankara Çayı'nın düzenli temizlenmesi gerekliliğine vurgu yaparak, yapılan çalışmaların bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Akçay ayrıca, Yenimahalle Akköprü ve Etimesgut Yeşilova arasındaki 20 kilometrelik hattın tamamlanmasının ardından Sincan 1. OSB'ye kadar temizlik yapılacağını ve daha sonra 10 kilometre dere yatağı genişletme ve düzenleme çalışmalarının başlayacağını ifade etti.

Ankara Çayı'ndaki temizlik operasyonunun toplum sağlığının korunması adına büyük önem taşıdığını belirten Akçay, ayrıca kötü koku oluşumunu da engelleyeceklerini dile getirdi.

ANKARA ÇAYI, SAKARYA NEHRİ’NİN 2. BÜYÜK KOLU

Akçay sözlerine şöyle devam etti: "Ankara Çayı, Sakarya Nehri’nin 2. büyük kolu olarak Başkentin doğusundan geçiyor ve önemli bir su kaynağıdır. İklim krizi ve küresel ısınma nedeniyle yaşanan ani sel ve su baskınlarında çayın kapasitesi sıklıkla aşılmıştır. Bu sorunların çözümü için çalışıyoruz."

Eski köprünün yıkılmamasının da farkına varıldığını belirten Akçay, bu durumun risk oluşturduğunu ve ekiplerin bu konuda gerekli adımları attığını dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.