ASKİ projesi Keçiören’i rezil etti! Vatandaş isyan etti!

anadolugazete.com.tr'nin gündeme getirdiği Keçiören’deki yağmur suyu ve kanalizasyon altyapı sorunlarına yönelik çalışmalar işin bitiş tarihi 15 Aralık olmasına rağmen hala tamamlanmadı. Keçiören Etlik’in en işlek caddelerinden olan Barışyolu Caddesi aylardır çamur içinde. Vatandaş, ASKİ'den cevap bekliyor.

ASKİ projesi Keçiören’i rezil etti! Vatandaş isyan etti!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan firma işin bitiş tarihi 15 Aralık 2023 olmasına rağmen bölge ilk kazıldığı günkü gibi duruyor. Vatandaş duruma tepki göstererek çalışma için yanlış zamanın seçildiğine dikkati çekti.

whatsapp-image-2023-12-30-at-20-21-23-2.jpeg

KEÇİÖREN BELEDİYESİ SULAMA YAPIYOR

Ankara’nın Keçiören ilçesinde ve en işlek caddelerinden biri olan Barışyolu Caddesi kazıldığı ilk günkü gibi duruyor. Birçok bağlantı yolu üzerinde olan bölge yakınında; Pazar alanı, ilkokul, Nişantaşı Pazarı, öğrenci yurdu, koşu parkı bulunuyor. Yoğun insan ve araç trafiğinin olduğu bir alan. Semt pazarı olan bölgeyi ağustos ayında kazmalarına rağmen hala ilk günkü gibi duruyor. Cadde ve bağlantı yolları ise büyük taşlar ve çukurlarla hem yaya vatandaşlara hem de araç sahiplerine zor anlar yaşatıyor.

whatsapp-image-2023-12-30-at-20-21-23-3.jpeg

Topraklık hale gelen bölgeden yükselen tozu engellemek adına Keçiören Belediyesi, cadde üzerinde sulama yapıyor. Cadde üzerinde bütün yetki ve çalışma Ankara Büyükşehir Belediyesine ait ama tozmasın diye sulamayı Keçiören Belediyesi yapıyor. Keçiören Belediyesindeki yetkililerden öğrendiğimiz bilgiye göre ‘vatandaşın talebi doğrultusunda bu tarz çalışmalar’ yapıldığı aktarıldı.

whatsapp-image-2023-12-30-at-20-21-23.jpeg

“AYLARDIR REZİLLİK ÇEKİYORUZ”

Vatandaş yönelttiğimiz sorular karşısında şunları söyledi: “Bölgede aylardır rezillik çekiyoruz. Yapılan işi bir daha kazıp, yeniden yapıyorlar. Taşeron firmanın bilgisi galiba yok. Çünkü önceden soğuk günlerde doğal gazın kesildiğini biliyorum. Şu an hava biraz daha iyi ilerliyor. Çeşmeden gelen sularda çamurlar akıyor. Proje, plan, program kapsamında değil, gördüğüm kadarıyla farklı ilerliyor. Çalışma zaten bu dönemlerde yapılmaz. Yanlış zamanda başladılar. Hele ki seçim öncesi yetiştirelim diye kışın ortasında asfalt attıklarında o asfalttan da hayır geleceğini düşünmüyorum. Keçiören’in en işlek ve bağlantı yolu olan caddelerden birinde aylar süren çalışma kabul edilebilir bir şey değil.

whatsapp-image-2023-12-30-at-20-21-24.jpeg

Okul dönemi, okulun önünde çalışma yapılıyordu. Çocuğunu almaya gelen veliler çamurun içinde yürümek zorunda kaldı. Barışyolu Caddesi üzerinden Alımlı Sokak’a doğru çalışmalar devam ediyor. Daha İncirli Semt Pazarı yolunu yapmadılar ki burayı bitirsinler. Bölge halkı bu durumdan çok şikayetçi. Yetkililerin el atması gerekiyor. İşin bitiş tarihi bitmesine rağmen hala bir sonuç yok. Her gün rezillik yaşıyoruz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.