Deprem Bölgesinde filizlenen iyilik

Tohumluk Vakfı, kırsalın geleceği için dijital köprüler kuruyor. Kırsal ile kent arasında önemli bir köprü görevi gören Tohumluk Vakfı, basın mensuplarıyla buluşarak vakfın son gelişmelerini ve gelecek projelerini paylaştı.

Deprem Bölgesinde filizlenen iyilik
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Kırsalla kent ve gelenekle gelecek arasında köprüler kurmayı hedefleyen Tohumluk Vakfı, deprem bölgesinde kırsal kalkınmaya destek amacıyla uygulamaya koyduğu "Dijital Tohumlar Filizleniyor" adlı projenin tanıtım toplantısını gerçekleşti.

adsiz-tasarim-2024-05-02t155324-300.jpg

Açılış konuşmasında konuşan Tohumluk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan, “Sivil toplum kuruluşları toplumun her bireylerinin sivil iradesinin özgürce gönüllüce paylaşma arzusuyla yine toplumun bekası için kullandığı mecralardır. Gönüllülük prensibiyle yapılan çalışmaların tamamında ortak sağduyu hizmetine sunulur ve bu çalışmaların toplumda değişim dönüşümle fark yaratması beklenir" dedi.

Saygıyla hoşgörülüyle aşkla kurulan bağların yıkılmaz denen duvarları yıkabileceğini anlatan Ayhan, "Aşılmaz denilen yolları aşar ve açılmaz denilen kapıları açar. İşte o vakit güneş herkes için doğudan doğar herkes için batıdan batar. Toplum gönüllülüğünün inanç, siyaset, ırk ayrımı olmaz. Altında toplayan çatı, kâmil insanlığı hoşgörünün ve mutlak iyiliğini yegâne amaç sayıldığı hakiki karşılaşmasıdır ve bu çatı altında bir araya gelmiş her gönülde yol arkadaşıdır.” ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim-2024-05-02t154851-734.jpg

VAKIF 2020 YILINDA KURULDU

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Serra Menekay Öncel, 2020 yılında kurulan Tohumluk Vakfı’nın bu zamana kadar neler yaptığını kısa bir sunumla salondaki davetlilere anlattı.

“Vakfımız Tohumluk Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Sanat Vakfıdır. Temel amacımız köy ve kırsalda toplumsal, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişime yardımcı olan bir yapı. Köy ve kırsal arasındaki ekonomik, kültürel eşitsizlik ortadan kalkmalı, köy ve şehir arasında kaynaşma sağlanmalı. Hedef kitlemiz kırsalda yaşayan çiftçiler, üreticiler, kadınlar, çocuklar ve gençler, öğretmenler, muhtarlar, kooperatifler ve kırsala göç eden insanlar. Kentte ise politika yapıcılar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, eğitimciler ve akademisyenler, sanatçılar ve sporculardır. Bu zamana kadar sosyal yardımlaşma, eğitim, kültür-sanat alanında fuarlar, köy tiyatroları, spor, sağlık, tarım, gıda, iklim gibi birçok alanda çeşitli atölyeler ve projeler gerçekleştirdik.”

HATAY’DA UMUDA YOLCULUK

Tohumluk Vakfı, seçilen yeni yönetim kadrosuyla Hatay deprem bölgesinde ekonomik ve kırsal kalkınmaya öncü ve yardımcı olmak amacıyla "Dijital Tohumlar Filizleniyor" projesini uygulamaya koyacaklarını duyurdu.

Projenin hedef kitlesinin kırsalda el emeği ürünleriyle geçimini sağlayan aile işletmeleri ve kadın kooperatifleri ile orta ölçekli tarım üreticileri olduğunu aktaran Tohumluktan proje sorumlusu Zeynep Varol Aksoy, "Hatay bölgesinde deprem felaketi nedeniyle dezavantajlı duruma gelen üreticilere ekonomik güç kazandırarak bölge ekonomisinin canlanmasına destek olmak amaçlıyoruz." dedi.

adsiz-tasarim-2024-05-02t155616-106.jpg

DİJİTAL TOHUMLAR FİLİZLENİYOR

Projede dijital dünyada varlık göstererek ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmak, ürünlerini daha büyük bir pazarla buluşturmak, kendi markalarını kurmak ve markalaşmak isteyen üreticileri desteklemek hedefleniyor. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası pazara sunulması ve kazandırılması da desteklenecek.

"Projenin şimdiye dek ortaya konan projelerden farkı; vakıf gönüllülerinden oluşturulan "Mentör" kadrosunun, bölge üreticilerinden oluşan "Filizler" kadrosuna girişimcilik yolculuğu boyunca, sahada ve çevrimiçi buluşmalarla rehberlik edecek olmasıdır" diyen Zeynep Varol Aksoy, bu sayede yerel üretici, küçük işletme ve kooperatiflerin, sürdürülebilir bir şekilde büyümelerine katkıda bulunmak için ihtiyaç duydukları dijital yetkinlikleri eğitim ve mentörlüklerle geliştirmeyi hedeflendiğini dile getirdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum