Gölcük Tabiat Parkı ziyarete kapandı mı? Resmi açıklama geldi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ile Gölcük Tabiat Parkı'nın işletme hakkının feshedilmesine ilişkin çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

Gölcük Tabiat Parkı ziyarete kapandı mı? Resmi açıklama geldi
Yayınlanma:

Açıklamada, 2012 yılından itibaren 3 ayrı sözleşme ile Gölcük Tabiat Parkı'nın işletme hakkının Bolu Belediyesi'ne verildiği belirtildi. Ancak, Bolu Belediyesi'nin bu sözleşmeler kapsamında yapı ve tesislerin alt işletmeciliğini Boluspor'a devrettiği ve bu alt işletmeci tarafından sözleşmeye aykırı olarak yapı ve tesislerin başka kişilere devredildiği ifade edildi. Bu aykırılıkların defaten uyarılmasına rağmen düzeltilmediği ve denetimlerde tespit edilen sözleşme ihlallerine rağmen işlem yapılmadığı vurgulandı.

Buna bağlı olarak, 2024/1 sayılı yönerge hükümleri uyarınca sözleşmelerin feshedildiği ve Bolu Belediyesi'ne tebligat yapıldığı belirtildi. Açıklamada, feshin gerekçelerinin detaylı olarak açıklandığı ve sözleşmenin siyasi gerekçelerle değil, sözleşme ihlalleri sebebiyle sonlandırıldığı belirtildi.

Ayrıca, Gölcük Tabiat Parkı'nın halka kapatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve parkın halka açık olduğu vurgulandı. Parkta, Bolu ilindeki diğer milli parklarda olduğu gibi vatandaşlara en iyi hizmetin sunulmaya devam edileceği ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.