HİZMET-İŞ Mamak Belediyesi önünde eylem yaptı!

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı HİZMET-İŞ Sendikası, Mamak Belediyesinden çıkarılan 71 işçi için belediye binası önünde eylem düzenledi. Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy'un önderliğinde gerçekleşen eylemde, işten çıkarılan işçiler de yer aldı.

HİZMET-İŞ Mamak Belediyesi önünde eylem yaptı!
Yayınlanma:

Mamak Belediyesi önündeki eylemde, yapılan basın açıklamasında, 31 Mart Mahalli İdareler yerel seçimlerinin ardından AK Parti'den CHP'ye geçen Mamak Belediyesinin, iddia edildiğine göre 71 işçiyi haksız şekilde işten çıkardığı belirtildi.

''İŞÇİLER KEYFİ BİR ŞEKİLDE İŞTEN ÇIKARILDI''

Sendikanın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, yaptığı açıklamada, iş akdinin feshedilmesini gerektiren haklı bir neden olmadığını vurgulayarak, keyfi kararlarla işçilerin işlerinden edildiğini ifade etti.

Ersoy'un açıklamalarına göre, işçilerin iş akdi hiçbir açıklama yapılmadan ve haksız bir şekilde feshedilmiş. Bu durumun 1 Mayıs İşçi Bayramı'na yakın ve seçimin üzerinden henüz 2 ay geçmişken gerçekleştiğine dikkat çekildi. Sendika, üyelerinin hukuki haklarını korumak için gerekli tüm adımları atacaklarını ve mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Ersoy, "Üyelerimizi korumak için tüm hukuki işlemleri başlatmış bulunuyoruz. Her türlü yasal girişim ve eylemi yerine getirmekten çekinmeyeceğiz. İşten çıkarılan üyelerimiz işlerine iade edilinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Mamak Belediyesi emekçilerinin hak ve hukukuna sahip çıkacağız. Tüm emekçiler olarak kararlıyız, Haklıyız, kazanacağız" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.