İsrail'in Refah'ta başlattığı saldırı Ankara'da protesto edildi

Ankara'da faaliyet gösteren Filistin Dayanışma Platformu, İsrail'in Refah kentinde başlattığı saldırıları protesto etmek amacıyla Amerikan Büyükelçiliği önünde bir araya geldi.

İsrail'in Refah'ta başlattığı saldırı Ankara'da protesto edildi
Yayınlanma:

Gazze'ye yönelik saldırılar sonrasında 1.5 milyon Gazzeli'nin sığındığı Refah kentine yapılan hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah'ta Katliama Hayır" sloganıyla Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. Sivil toplum kuruluşlarından destek alan platform üyeleri, İsrail'i protesto etmek için elçilik binası önünde bir araya geldi. Kalabalık, "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganlarıyla İsrail'e tepki gösterdi. Ayrıca, Kudüs'te İsrail askerleri tarafından öldürülen Hasan Saklanan'ı da rahmetle anmayı ihmal etmedi.

Platform adına yapılan basın açıklamasında konuşan Zeynel Abidin Özkan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının Refah sınır kapısına sığınan 1.5 milyon Gazzeli için büyük bir insani krize yol açtığını belirtti. Özkan, 214 gündür açlıkla boğuşan Filistinli kardeşlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, uluslararası toplumu İsrail'in insanlık dışı saldırılarına karşı ses çıkarmaya çağırdı.

Soykırımın ortaklarının hesap vereceğine inanarak sözlerini sürdüren Özkan, uluslararası toplumun İsrail'in soykırımına karşı duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı. Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki davaların İsrail'in soykırımına karışan yetkilileri cezalandırmaya yönelik önemli adımlar olduğunu belirten Özkan, bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesi ve soykırıma ortak olanların hesap vermesi gerektiğini dile getirdi.

Filistin Dayanışma Platformu'nun protestosu, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı uluslararası alanda sesini duyurmak amacıyla önemli bir adım olarak kayda geçti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.