Keçiören’de bitmeyen altyapı projesi!

ABB’ye bağlı ASKİ’nin Keçiören’de yağmur suyu ve kanalizasyon altyapı sorunlarına yönelik çalışmaları 4 aydır tamamlanmadı. anadolugazete.com.tr'nin görüştüğü bölge halkı ve esnaf, bu durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Keçiören’de bitmeyen altyapı projesi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ ekipleri Keçiören Etlik bölgesinde ilerlettikleri yağmur suyu ve kanalizasyon projesini 4 aydır bitiremedi. Sözleşmeye göre işin bitiş tarihi 15 Aralık görünmesine rağmen çalışmanın öngörülen tarihte bitmeyeceği ifade ediliyor. Durumdan şikayetçi olan mahalle sakinleri ve esnaftan edindiğimiz bilgiye göre yolların asfaltlanması yaz aylarını bulacak.

img-7695.jpg

“HALA SONUÇ ALINAMADI”

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı İncirli ve Esertepe Mahallesi’nin birleştiği noktadan ASKİ’nin ağustos ayında başlattığı yağmur suyu ve kanalizasyon projesi 4 aydır tamamlanmadı. O günden bugüne birçok ihmalkarlığın olduğu projeye bir yenisi daha eklendi. Yollarda derin çukurların olduğu, kaldırımların ve sokak direklerinin yıkıldığı çalışmada henüz bir sonuç alınamadı.

img-7692.jpg

Yağmurlu ve soğuk havaların yaşandığı şu günlerde Barışyolu Caddesi ve 72. Sokak kesişiminde yer alan Cengiz Aytmatov Parkı’nın istinat duvarında güvenlik tellerinin yıkılması hem vatandaşlar için tehlike oluşturuyor hem de araçların kaza yapmasına davetiye çıkarıyor.

img-7687.jpg

ASFALT ÇALIŞMALARI YAZI BULABİLİR

Bölge halkı yağmurların yağması ile beraber yaşanan sıkıntının daha da arttığını hem araçları ile hem de yaya şekilde bölgede ulaşımın zorlaştığına dikkati çekti.

Derin çukurlar ve taş parçalarından dolayı araçlar toprak yoldan gidemediği için yaya kaldırımını kullanıyor. Bu durum yayaların can güvenliğini tehdit ediyor.

img-7705.jpg

Bölgede esnaflık yapan vatandaşlar, işlerinin büyük oranda düşmesinden şikayetçi. Bölgede bulunan Barışyolu İlkokulunda çocukları öğrenim gören veliler, projenin bir an önce bitmesi gerektiğini talep ederek öğrencilerin sıkıntı yaşadığını ifade etti.

img-7752.jpg

Bölge sakinlerinin verdiği bilgiye göre asfaltlama çalışmalarının gelecek yıl yaz aylarını bulacağı söyleniyor. anadolugazete.com.tr muhabirinin bölgede bulunduğu 1 saatlik öğlen vaktinde herhangi bir çalışmanın olmadığı görüldü. Söz konusu çalışmaların belirtilen tarih olan 15 Aralık'a yetişmeyeceği endişesini taşıyan mahalle sakinleri hızlı çözümler bekliyor.

img-7697.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.