Keçiören'de coşkulu Hıdırellez etkinliği!

Keçiören Belediyesi, ilçedeki Kalaba Kent Meydanı'nda düzenlediği görkemli törenle baharı, bolluğu ve bereketi simgeleyen Hıdırellez Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

Keçiören'de coşkulu Hıdırellez etkinliği!
Yayınlanma:

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen ve yoğun katılımın yaşandığı etkinlikte, Seymen gösterileriyle birlikte Türk Cumhuriyetleri'ne özgü geleneksel halk dansları da sergilendi. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamalarda, meydanda yakılan ateşin üzerinden atlayarak Türkleri simgeleyen çekiçle örs dövme etkinliği de ilgiyle karşılandı.

''TOPLUMUN DAYANIŞMA RUHUNU PEKİŞTİRDİĞİ BİR GÜNDÜR''

Hıdırellez, baharın başlangıcını ve doğanın uyanışını simgelerken aynı zamanda bereket ve umuda işaret ediyor. Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Katılımcılara seslenen Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Hıdırellez'in Türklerin İslamiyet'i kabul etmeden önce de kutlandığını, İslami motiflerle zenginleşerek günümüzde de kutlanmaya devam ettiğini belirtti.

Özarslan, "Hıdırellez sadece baharın gelişini değil aynı zamanda birlik, kardeşlik ve dayanışmayı da simgeliyor. Bu özel gün, komşuların bir araya gelip birlikte yemekler yapıp dans ettiği, toplumun dayanışma ruhunu pekiştirdiği bir gündür." ifadelerini kullandı.

hidirellez2.jpg

Kutlamalara katılan Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Semra Dinçer ise, "Hıdırellez, dileklerin dilendiği, birlik ve beraberlik içerisinde doğanın uyanışını kutladığımız bir bayram. Bu organizasyonu düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı Sayın Dr. Mesut Özarslan'a teşekkür ediyorum. Hıdırellez'in gelişi gibi Keçiören'e baharı getireceklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kutlamalar kapsamında ateş yakma ve çekiçle örs dövme etkinlikleri gerçekleştirilirken, heyet meydanda bulunan dilek ağaçlarına kurdele bağlayarak dileklerini iletti. Ayrıca, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgız ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliklerinin geleneksel el sanatları ve yiyeceklerini sergiledikleri stantlar da ziyaret edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.