Kızılcahamam Dağ Lalesi yalnızca 15 gün boyunca görülebiliyor!

Ankara'nın eşsiz güzelliklerinden biri olan Kızılcahamam ilçesi, her Nisan ayında Soğuksu Milli Parkı'nda muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Bu doğal güzellik, Türkiye'nin endemik bitki türleri arasında yer alan ve yalnızca 15 gün boyunca görülebilen Kızılcahamam Dağ Lalesi ile hayat buluyor.

Kızılcahamam Dağ Lalesi yalnızca 15 gün boyunca görülebiliyor!
Yayınlanma:

Eğimli dik andezit kayaçlarının arasında kendine özgü bir şekilde yetişen Kızılcahamam Dağ Lalesi, adeta gelincik çiçeğini andıran görüntüsüyle görenleri hayran bırakıyor. Bu nadir bitki, sadece Kızılcahamam'ın doğal güzelliklerini süslemekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin endemik bitki türleri listesinde de özel bir yere sahip.

BELEDİYE TARAFINDAN KORUNUYOR

Her yıl nisan ayında Soğuksu Milli Parkı'nda açan dağ lalesi, fotoğraf tutkunlarını da kendine çekiyor. Ancak bu muhteşem doğa olayını yakından görmek isteyenlerin acelesi var; çünkü Kızılcahamam Dağ Lalesi sadece 15 gün boyunca görülebiliyor.

lale1.jpg

Kızılcahamam Belediyesi, bu doğal güzelliği korumak ve tanıtmak adına önemli bir rol üstleniyor. Taşların arasındaki muhteşem görüntüsüyle hayranlık uyandıran dağ laleleri, Kızılcahamam Belediyesi tarafından özenle korunuyor ve Mayıs ayının sonlarına doğru çiçeklerini dökmeye başlıyorlar.

ACAR'DAN TÜM VATANDAŞLARA DAVET

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla bu eşsiz doğa harikasını duyurdu. Acar, "Yılda bir defa, sadece on beş gün ve yalnızca Kızılcahamam dağlarında, Kızılcahamam Dağ Lalesi, adeta baharı ve ışıl ışıl yaz günlerini müjdeliyor. Kızılcahamam Dağ Lalesini görmek isteyen doğa sevenlerimizi Kızılcahamam’ımıza bekliyoruz" ifadeleriyle doğaseverleri bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.