‘Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği’ paneli gerçekleşti!

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu ile Hak-İş Kadın Komitesi iş birliğinde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği’ paneli, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezi’nde gerçekleşti. Panelde, kadınların hakları, beklentileri ve iş fırsatları masaya yatırıldı

‘Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği’ paneli gerçekleşti!
Yayınlanma:

Ankara'da ‘Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği’ paneli düzenlendi.

Panelde yapılan konuşmalarda, kadınların iş yaşamında varlıklarının artmasıyla yoksulluğun azaldığına ve ekonomik büyüme ile sağlam toplumsal ilişkiler arasında güçlü bir bağ olduğuna dikkat çekildi.

KADININ DİK DURUŞUNA VURGU YAPILDI

Bakan Yardımcısı Kıran, Hak-İş ile Memur-Sen kadın hareketlerinin dünyanın çeşitli bölgelerindeki kadınlara ilham verdiğini vurgulayarak, panelde ele alınacak konuların Türkiye Kadın Hareketi yanında dünya genelindeki kadın hareketleri tarafından da yakından takip edileceğini belirtti. Ayrıca, panelin hükümetin adımlarına rehberlik edeceğine vurgu yapıldı.

Bakan Yardımcısı Özçelik ise Memur-Sen ve Hak-İş’in her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durduğunu ve ülkeyi ilgilendiren kritik durumlarda onurlu ve demokratik bir tavır sergilediğini ifade etti.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, kadın emeğinin korunması gerektiğini vurgulayarak, bunun ailenin ayakta tutulmasının ve toplumu güçlü kılmanın temel şartı olduğunu belirtti.

Aydın ayrıca, kadınların hem aile içinde hem de iş yerinde huzurlu olmasını sağlayacak adımların atılması gerektiğini, analık haklarının korunması ve karar alma mekanizmalarındaki kadın temsiliyetinin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ise panelde yaptığı konuşmada, ülke genelinde kadın odaklı projeler ve eğitimler düzenlediklerini belirterek, kadın bakış açısıyla sendikacılığın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, toplu iş sözleşmelerinde kadın ve aileyi önceleyen maddelerin yer aldığını ve çalışma hayatında şiddetin önlenmesi için başlatılan seferberlikten bahsetti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.