Ankara’dan 2 Kırşehirli milletvekili adayı

Eğitimci Yıldırım Kaya ile eczacı Nevin Taşlıçay’ın Ankara’dan milletvekili adayı olarak açıklanması memleketleri Kırşehir’de coşkuyla karşılandı.

Ankara’dan 2 Kırşehirli milletvekili adayı
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP ve MHP’de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerinde yarışacak milletvekilleri açıklandı. Eğitimci Yıldırım Kaya ile eczacı Nevin Taşlıçay’ın Ankara’dan milletvekili adayı olarak açıklanması memleketleri Kırşehir’de coşkuyla karşılandı.

KIRŞEHİRLİLERDEN TAM DESTEK

24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri için geri sayım sürüyor. Siyasi partilerin milletvekili adaylarının belli olmasının ardından destek turları da başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara ikinci bölgeden ikinci sırada aday gösterilen eğitimci Yıldırım Kaya ile Milliyetçi Hareket Partisi Ankara ikinci bölgeden ikinci sırada ismi açıklanan eczacı Nevin Taşlıçay’a Ankara’da yaşayan Kırşehirli hemşerilerinden tam destek geldi. Açıklanan milletvekilleri adayları arasında Kırşehirli isimlerinde bulunması hemşerilerini mutlu etti. Kırşehirliler MHP ve CHP’den milletvekili adayı gösterilen hemşerileri Yıldırım Kaya ve Nevin Taşlıçay’a başarılar diledi.

NEVİN TAŞLIÇAY KİMDİR?

1974 yılında Kırşehir Kaman’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kaman’da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılından beri Ankara’da serbest eczacılık yapmaktadır. 1999- 2001 yılları arasında Ankara Eczacı Odası Bölge Temsilciliği, 2001-2007 yılları arasında Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yaptı. Ankara Eczacı Odası’nda, beş yıl Denetim Komisyonu Başkanlığını yürüttü. 2005 yılında, Ankara Eczacı Odası Dermokozmetik Komisyonu’nu kurdu. 36.Dönem Merkez Heyeti Üyeliği görevinde bulundu. 2008 yılında kurulan Türk Eczacıları Birliği İlaç Dışı Ürünler Komisyonunda, komisyonun kuruluşundan itibaren görev yaptı. 37.Dönem Merkez Heyeti’nde Sayman olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk annesidir. Halen, Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrencilik yapmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanlığı ve MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörlüğü görevini de yürütmekteydi.

YILDIRIM KAYA KİMDİR?

7 Kasım 1958 yılında Kırşehir Merkez, Kartalkaya Köyü’nde doğdu. İlkokulu Kırşehir Kartalkaya köyünde, Ortaokul ve Liseyi Kırşehir’de okudu. 1979 yılında Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliğini bitirdi. 1979 yılında Konya Cihanbeyli Gölyazı’da öğretmenlik mesleğine başladı. 1990 yılında Eğit-Sen’in kurucuları arasında yer aldı.

1990-1994 yılları arasında Eğit-Sen Kırşehir Şube Başkanlığı yaptı. 23 Ocak 1995 yılında Eğitim İş ve Eğit Sen’in birleşmesiyle kurulan Eğitim Sen’in kurucusu ve ilk Genel Başkanlığını yaptı. 2014 yılında CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu’nun yardımcılığı görevini üstlendi.

2014 yılında CHP Parti Okulu Eğitmeni ve daha sonra da Parti İçi Eğitim Birimi (PİEB) üyesi oldu. Hala bu görevi devam ediyor. 18 Ocak 2016’da CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda CHP Parti Meclisine seçildi. 2016 yılından itibaren, Örgütlenme Birimi ve Emek Büroları’nda üstlendiği çalışmaları devam ediyor. 20 Temmuz 2016 darbesinden sonra CHP OHAL Komisyonu’nda üstlendiği görevi hala devam diyor. 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılan, CHP Olağan Kurultayı'nda 3. sıradan yeniden CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.