Ankaragücü Ata'nın huzurunda

TFF 1. Ligi ikinci tamamlayarak 6 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lige yükselen Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü’nde şampiyonluk kutlamaları devam ediyor.Ata'nın huzuruna çıkan Ankaragüçlüler şampiyonluğu ölümsüzleştirdi.

Ankaragücü Ata'nın huzurunda
Yayınlanma:
Güncelleme:

BÜYÜK KALABALIK

Sabahın erken saatlerinde kulüp binasında toplanan taraftarlar takımları lehine tezahüratlarla başladı Anıtkabir yolculuğu. MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim kurulu üyeleri, altyapı futbolcuları ve çok sayıda taraftar, şampiyonluk kupasıyla Aslanlı Yol’dan Antıkabir’e yürüdü. Başkan Yiğiner ve heyeti daha sonra Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başkan Yiğiner, burada bulunan Anıtkabir Özel defterini imzaladı.

ankaragucu-kutu-016.jpg

ŞAMPİYONLUĞUN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Başkan Mehmet daha sonra Yiğiner, Anıtkabir şeref defterine şunları yazdı, “Atam İmalat-ı Harbiye işçileri tarafından İstanbul'da kurulan ve Milli Mücadele döneminde sizin talimatınızla Ankara'ya taşınan, futbolcularından şehitler ve gaziler vermiş şanlı tarihe sahip sizlerin emanet bıraktığı MKE Ankaragücü’müzü şampiyon yaparak layıkk olduğu Süper Lige çıkarmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Atam sizin çok sevdiğiniz, ilk Milletvekili olduğunuz, Cumhuriyeti ilan ederek başkent yaptığınız, şehrinizin takımı MKE Ankaragücü Spor Kulübümüzü camiamızla birlikte yaşatacağız ve emanetinizi gelecek nesillere taşıyacağız. Atam sizin veciz sözünüzdeki gibi İmalat-ı Harbiye Gücü daim ve muzaffer olacaktır. Sizi şahsım ve camiam adına minnet ve şükranla anıyor aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

ankaragucu-11-012.jpg

Büyük taraftara yakıştı

TFF Birinci Ligi ikinci tamamlayarak önümüzdeki sezon Ankara’yı Spor Toto Süper Ligde temsil edecek olan MKE Ankaragücü büyük taraftarıyla galibiyeti doyasıya kutladı. Şampiyonluk kupasını Anıtkabir’e götürmek için taraftarıyla buluşan sarı lacivertli yönetim kurulu bu kararında ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Muhteşem Ankaragücü taraftarı yaz kış demeden takımlarının yanında olan büyük taraftar bu yolculukta da takımlarını yalnız bırakmayarak gövde gösterisi yaparak Anıtkabir’e çıktı. Yolculuk boyunca yaptıkları tezahüratlarıyla sokakları coşturan ve inleten taraftarlar Anıtkabir’de muhteşem bir tabla oluşturdu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.