Ankaragücü penaltıyla: 1-0

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında MKE Ankaragücü evinde konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor’u Alessio Cerci’nin 10. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti.

Ankaragücü penaltıyla: 1-0
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son iki maçta iki mağlubiyet alan Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü, Osmanlı Stadı'nda Evkur Yeni Malatyaspor'u ağırladı. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü 10. dakikada penaltıdan Alessio Cerci kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında MKE Ankaragücü evinde konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor’u Alessio Cerci’nin 10. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler iki maç aradan sonra galibiyetle tanışırken, deplasman temsilcisi Evkur Yeni Malatyaspor’un galibiyet hasreti üç maça çıktı. İlk devrede ev sahibi sarı lacivertliler üstün bir oyun ortaya koymasına karşın ikinci yarıda ise deplasman temsilcisi Evkur Yeni Malatyaspor daha iyi bir oyun ortaya koydu.

ankaragucu-1-006.jpg

VAR PENALTI DEDİ

Maça seyirci ve taraftarı desteğini arkasına alan MKE Ankaragücü başladı ve maçın ilk ciddi atağını da yine ev sahibinden 8'inci dakikada yakaladı. Malatya savunmasının arkasına sarkan İlhan Parlak'ın pasında top Sadık Çiftpınar’a çarparak auta gitti. Sarı lacivertli futbolcuların yoğun itiraz üzerine maçın hakemi Alper Ulusoy pozisyonu izlemek için VAR Sistemine başvurdu. Televizyonda pozisyona izleyen hakem Ulusoy topun Sadık’ın eline çarptığını tespit edince penaltı noktasını gösteridi. Penaltı atışı kullanan Alessio Cerci, top ve kaleciyi farklı köşelere gönderek takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı ve ilk devre de bu skorla sonuçlandı.

ankaragucu-11-026.jpg

BASKI GOL GETİRMEDİ

İkinci yarıya bu kez deplasman temsilcisi Evkur Malatyaspor iyi başlayan ekipti. Ankaragücü orta sahasını kolay gelip gol pozisyonları bulmasına karşın bunlardan sarı siyahlı ekibin golcüleri yararlanamadı. Bu devrede Malatyaspor, beraberlik için yüklense de yakaladığı fırsatları da sonuca çeviremeyince iki takımın zorlu mücadalesi Ankaragücü'nün 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından Ankaragücü, puanını 13'e çıkarırken 12 puanda kalan Yeni Malatyaspor'u sıralamada altına aldı ve maç fazlasıyla 8. basamağa yerleşti. Ankaragücü haftaya deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, Evkur Yeni Malatyaspor ise evinde ligin lideri Galatarasay’ı konuk edecek.

SERİ SONA ERDİ

Son iki haftayı önce Antalyaspor ardından Bursaspor karşısında 1-0’lık mağlubiyetlerle kapatan Ankaragücü bu kez şeytanın bacağını kırdı. Evkur Yeni Malatyaspor karşısına mutlak 3 puan parolası ile çıkan sarı lacivertliler çok zorlandığı maçta zorda olsa rakibini 1-0 yenerek haftayı galibiyetle kapatarak moral buldu. İkinci yarıda ortaya koyduğu kötü futbola karşın ilk yarıda iyi futbolunun karşılığını alan sarı lacivertliler haftayı oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi moral depolamış oldu. Öte yandan Ankaragücü’nün İtalyan futbolcusu Alessio Cerci ülkesinin dışında ilk golünü de Türkiye’de atmış oldu.

ankaragucu-kutu-1-009.jpg

Kartal: Birlik olmamız lazım

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında evinde Evkur Yeni Malatyaspor’u 1-0 yenerek iki haftalık mağlubiyete son veren MKE Ankaragüçlü futbolcularda maçın ardından soyunma odasında büyük sevinç vardı. Futbolcularını tebrik eden sarı lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartala daha sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kartal sözlerine Dünya Gazeteciler Kutlama Günü’nü kutlayarak başladı.

OYUNCULARIM ÇOK İSTEKLİYDİ

İsmail Kartal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Milli maç arasından dolayı 2 haftalık bolümde çok iyi çalıştık. Bütün oyuncularımın istekliydi. Bugün kazanacağımız, 2 haftalık antrenmandan kendini gösteriyordu. Bugün oyun ne olursa olsun çok baskılı ve pres yaparak, coşkulu bir şekilde bunu sürdürmek istedik. İlk 10 dakikada bunu çok iyi başardık. Rakip çok fazla üzerimize gelemedi. Dengeli ama bizim kontrolümüzde olan bir oyundu” ifadelerini kullandı.

DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK

Kartal konuşmasının devamında, “İkinci yarının sonlarında rakip oyunu riske atmaya başladı. Bizde değişiklikler yaparak oyunu dengede tutmaya çalıştık. 3 puan almak için son 10 dakikada biraz daha kapanarak oynadık. Biz dersimize iyi çalıştık. Bu galibiyetimizi taraftarımıza ve camiamıza armağan ediyoruz. Ben ve ekibim bu işi götürebileceğimiz yere kadar inşallah götüreceğiz. Ankaragücü’nün daha büyük hedeflerle yoluna ilerleyebilmesi için birlik olmamız lazım” şeklinde konuştu.

ANKARAGÜCÜ’NÜN BAŞARISI İÇİN VARIZ

Haftaya oynayacakları Fenerbahçe maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kartal, “Ben Ankaragücü’nün Teknik Direktörüyüm. Bütün benliğimle ve ekibimle beraber Ankaragücü’nün başarısı için buradayız. Ankaragücü’nün başarısı için buradayım. Tabii ki orada yaşadık, futbol oynadık ve Teknik Direktörlük yaptık. Fakat ben Ankaragücü’nün başarısı için buradayım. Oraya da kazanmak için gideceğiz” diye konuştu. Bir türlü tamamlanamayan Eryaman Stadı ile ilgili ise Kartal, 2 aya kadar biteceği yönünde bilgi aldığını belirtti.

ankaragucu-kutu-2-006.jpg

Erol Bulut: Sonuç olarak golü bulamadık

Deplasmanda MKE Ankaragücü’ne 1-0 yenilen Evkur Yeni Malatyaspor’da maçın ardından moraller bozuktu. Sarı siyahlı ekibin teknik direktörü Erol Bulut, maç ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Bulut, “Zor bir mücadele olacağını biliyorduk. Biz buraya 3 puan almak için gelmiştik. Biraz geç yani golden sonra uyandık. İkinci yarı çok baskılı oynadık ve kalemize tek bir şut var. Direkten dönen topumuz var. Zorunlu değişiklikler yaptık. Futbolcularım elinden geleni yaptı. Sonuç olarak golü bulamadık ve golü bulamayınca mağlup olduk” ifadelerini kullandı.

Maçın tek golü penaltıdan

Spor Toto Süper Lig’in 9. hafta mücadelesinde Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü evinde Evkur Yeni Malatyaspor’u ağırladı. Mücadelenin ilk yarısında iyi bir mücadele ortaya koyan sarı lacivertliler hakem Alper Ulusoy’un VAR’ı izledikten sonra verdiği karar sonucu penaltıdan golü bularak maçtan 1-0 galip ayrılmasını bildi. İkinci yarıda deplasman temsilcisi Malatyaspor iyi bir oyun ortaya koymasına karşın yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı.

İLK YARIDA TEK GOL

Mücadeleye ev sahibi MKE Ankaragücü iyi başladı. Başlama düdüğü ile rakip savunmayı hazırlıksız yakalamayı planlayan sarı lacivertliler bu baskının karşılığını maçın 8. dakikasında aldı. Bu dakikada savunma arkasına sarkan İlhan Parlak, topla birlikte Malatyaspor ceza sahasına girdi. Parlak açısını kaybederken vurduğu şutta top Sadık’a çarparak kornere çıktı. Bu pozisyonda Ankaragüçlü oyuncular hakeme yoğun itirazda bulunarak penaltı bekledi. Korneri kullandırmayan hakem Alper Ulusoy VAR’a başvurdu. Pozisyonu izleyen Ulusoy penaltı kararı verdi. Topun başına geçen İtalyan oyuncu Alessio Cerci topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

DEVRE 1-0 SONA ERDİ

Bu golden sonra yine baskısını artıran sarı lacivertliler üst üste gol pozisyonları yakalamaya devam etti fakat bunlardan bir türlü yararlanamadı. Maçın 43. dakikasında Evkur Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada Aleksic'in ara pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Boutaib'in ortasında savunma araya girerek topu kornere gönderdi. Bu ataktan sonra iki takımının atakları sonucu değiştirmeyince devre Ankaragücü’nün 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARIDA GOL YOK

İkinci yarıya deplasman temsilcisi Evkur Yeni Malatyaspor iyi başlayan ekip olmasına karşın gol pozisyonuna giren Ankaragücü oldu. Maçın 57. dakikasında topla buluşan Kenan Özer, ceza sahasının dışından vurduğu şutta top direğin dibinden dışarı çıktı. Maçın 68. dakikada Kenan Özer’in uzun mesafeli pasında topla buluşan Cerci, ceza sahası dışından vurduğu plase şutta kaleci Farnolle sağına uzanarak güçlükle topu çelerek Ankaragücü’nün farkı ikiye çıkarmasına engel oldu.

MALATYA ÇOK KAÇIRDI

Maçın ilerleyen dakikalarında deplasman temsilcisi baskı kurarak beraberlik için yüklenmeye başladı. Maçın 83. dakikasında köşe vuruşundan gelen ortada topa 6 pas üzerinde yükselen Malatyaspor’lu Boutaib’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin hemen üzerinden auta çıktı. Maçın 85. dakikasındada Chebake’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Boutaib’in plase şutunda top üst direğe çarparak oyun alanına dönünce Malatyaspor beraberlik golünden oldu. Direkten dönen topu sarı Ankaragücü savunması uzaklaştırdı. Maçın son anlarından iki takımın çabaları sonucu değiştirmeyince karşılaşma, MKE Ankaragücü'nün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.