Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ankaragücü’ne yazık oldu

Ankaragücü’ne yazık oldu

Spor Toto Süper Lig’in 19’uncu haftası keyifli maçlarla devam ederken hakem hataları yine maçlara damga vurmaya devam ediyor.

Şampiyonluk mücadelesinin yanı zirveyi ve alt sıraları yakından ilgilendiren birbirinden güzel maçlar izledik ve izlemeye devam ediyor. Yani anlayacağınız ilk yarının son haftasında heyecan tavan yapmış durumda.

Haftanın açılış maçında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray evinde Atakaş Hatayspor’u 4-0 yenerek beklentileri boşa çıkarmayıp doksan dakika sonunda rahat bir galibiyet alarak haftayı üç puanla kapatıp liderliğini puan farkıyla devam ettirdi.

Cuma akşamının ikinci maçında Yukatel Kayserispor evinde Demir Grup Sivasspor karşısında doksan dakika üstün bir oyun ortaya koyarak kazandı. Kırmızı sarılılar her iki yarıda attığı 4 golle sahadan 4-1 galip ayrılarak uzun zaman sonra kazanmayı başardı.

Demir Grup Sivasspor yine hayal kırıklığı yarattı. Ligde kalma mücadelesi veren Yiğodolar ilk yarıda kalesinde üç gol birden görünce ikinci öncesi zaten oyundan düşmüştü, ikinci yarıda sadece fark yememek için mücadele etti. Böyle giderse Sivasspor kendini düşme potasında bulabilir benden söylemesi.

Cumartesi günün birbirinden heyecanlı üç maç izledik. Fraport TAV Antalyaspor- Bitexen Giresunspor, Arabam.com Konyaspor-Beşiktaş ve gecenin son maçında Trabzonspor Medipol Başakşehir maçları gerçekten nefes kesti.

Fraport TAV Antalyaspor sahasında, Bitexen Giresunspor ile 2-2 berabere kaldı. Antalyaspor öne 1-0 öne geçti ardından Giresunspor 1-1 eşitliği sağladı. Antalyaspor tekrar 2-1 öne geçti ve sahada 10 kişi kalınca rakibin baskısına karşılık veremedi ve keyifli maç karşılıklı atılan gollerle 2-2 sona erdi.

Giresunspor önce 1-0 geriye düştü sonra 1-1 beraberliği yakaladı ikinci yarıda yeniden 2-1 yenik duruma düştü ve son dakikalarda 2-2 beraberliği yakalarken. Rakibinde 10 kişi kalmasını fırsat bilerek oyunu bırakmadı ve Antalya’dan 1 puanla dönerek ligde kalma yolunda bir adım daha attı.

Akşamın önemli maçlarından birisi Arabam.com Konyaspor ile Beşiktaş arasındaydı. Kaybetmesi halinde şampiyonluk yolunda büyük bir yara alacak olan Kara Kartal 90+5’te bulduğu golle güçlü rakibini 2-1 yenerek şampiyonluk yarışının içinde bende varma yarışa devam ediyorum mesajı verdi.

Arabam.com Konyaspor daha maçın başında Mert Günok’un büyük hatası sonrası kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçmesine karşın yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadı ve farkı açma şansını elinin tersiyle itti.

Beşiktaş golcüsü Cenk Tosun ile önce 1-1 eşitliği sağladı. Teknik direktör Şenol Güneş’in ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleri maça damgasını vurdu ve Beşiktaş rakibini kendi sahasına hapsetti.

Mücadelenin son anları nefes keserken Beşiktaş Jozef  de Souza sahneye çıktı ve takımına hayat veren golü atarak takımının 2-1 galip gelmesini sağladı ve Beşiktaş zorlu Konya deplasmanından hayati üç puanla İstanbul’a dönmesini bildi.

Akşamın bir diğer maçı geçen hafta Alanyaspor’a 5-0 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaratan Trabzonspor ile zirve mücadelesi veren Medipol Başakşehir arasınsındaydı. Trabzonspor güçlü rakibini 1-0 yenerek hem moral buldu hem de şampiyonluk yarışından kopmadı.

Medipol Başakşehir doksan dakika boyunca iyi mücadele etmesine karşın kalecisi Volkan Babacan’ın büyük hatası sonrası meşin yuvarlağı kendi kalesine göndererek takımının 1-0 yenilmesinde başrolü oynayarak talihsiz bir akşam yaşadı.

Cumartesi günün bir diğer önemli maçında ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi MKE Ankaragücü deplasmanda Adana Demirspor’un konuğu oldu. Başkent ekibi gerçekten hakemlerin kurbanı oldu.

Ankaragücü’nün attığı nizami gol faul gerekçesiyle sayılmayınca film baştan koptu. Bu karar sarı lacivertli futbolcuları oyundan düşürdüğü gibi farklı yenilginin de kapısını araladı. Öte yandan Adana Demirspor hakkıyla kazandı ve iyi futbol oynadı.

Hakemlerin yanlı kararları olmasa maç nasıl biterdi bilmiyorum ama Ankaragücü’ne gerçekten yazık oldu. Bir takımın kaderiyle oynamak bu kadar kolay olmamalı ve bu hakemlere mutlaka ama mutlaka bir yaptırım kararı gelmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi