Ankaragücü’nün ve taraftarının benim gönlümdeki yeri farklıdır

Ankaragücü’nün süper ligde fırtına gibi estiği dönemde takımın formasını giyen ve Ankaralı taraftarların çok iyi tanıdığı Mehmet Türkmehmet, futbolculuk serüvenini, Ankaragücü’nü ve hiç unutamadığı taraftarıyla ilgili duygu ve düşüncelerini gazetemizle pa

Ankaragücü’nün ve taraftarının benim gönlümdeki yeri farklıdır
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaragücü’nün eski futbolcularından Mehmet Türkmehmet, gazetemize açıklamalarda bulundu…

-Mehmet Bey sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

-Adım Mehmet Türk Mehmet. Irak Kerküklüyüm. 1987 yılında Irak’tan Türkiye’ye göç ettik.  Sağ olsun ülkemiz bize sahip çıktı. Ülkemizin vatandaşı olduk. O dönemde de Irak’taki  iç huzurdan kaynaklı olarak babam, ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Milliyetçi bir yapıya sahip olan babam Türkiye’de olmak istedi ve buraya göç ettik.

-Futbol hayatınıza nasıl ve nerede başladınız?

-Futbol’a Keçiören Gücü’nün alt yapısında başladım. Seçmeleri vardı. Katıldığım seçmelerde yaklaşık 40-45 kişiden ilk 3’e girenlerden biriydim. Ondan sonra okul takımında oynadım. Deneme Lisesi’nde okuyordum. Daha sonra Ankaragücü keşfetti beni. Ankaragücü alt yapısından Tahir Hocam bana sahip çıktı, sağ olsun. Alt yapı dönemi çok verimli geçti. Kendi yeteneğimin haricinde, Ankaragücü de bana çok şey kattı. O dönemde 50. Yıl Lisesi’ne geçmiştim. Okul takımına da devam ediyordum. Okul Takımı olarak 1997 yılında Peru’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda birinci olduk. Genç Milli Takım’da oynama şansı buldum. Ondan sonra basamakları bir bir çıkmaya başladım. PAF Takım’da oynarken, A Takımı’na yükseldim. A Takımı’nda kendimi ispatlamaya başladım. Ersun Yanal döneminde A Takımı’nda forma giyme şansı buldum. Yaklaşık 4-5 sez0n Ankaragücü forması giydim. Ankaragücü’nün benim gönlümdeki yeri farklıdır.

-Arada bir Kırıkkale Keskinspor serüveni oldu sanırım, bundan bahseder misiniz?

-A takımına çıkmadan önce tecrübe kazanmak için Kırıkkale Keskin Takımı’na gönderdi. Saadettin Saran döneminde orada oynadım. Sağ olsun bu konuda onun çok büyük emeğini gördüm. Orada bir sene kiralık oynadım. Orada geçirdiğim iyi sezonun artılarını Ankaragücü’nde yaşadım.  Meyvelerini Ankaragücü’nde toplamaya başladım.  Daha sonra A Takımı’na geri döndüm, orada oynamaya başladım. Çok forma şansı bulamadım. Ama cezalı ve sakatlanan arkadaşlarımızdan dolayı forma şansı buldum. O Forma şansını çok iyi değerlendirdim. Ondan sonra o serüven başladı işte…

-Hatırladığım kadarıyla ciddi sakatlık dönemi de yaşamıştınız sanırım…

-Evet. Ankaragücü’ndeki o güzel serüvenim ciddi bir sakatlık yaşayana kadar sürdü.  İstanbul’da İnönü Stadı’nda Beşiktaş maçında kolum kırıldı.  O benim futbol yaşantım için bir düşüş oldu. Ankaragücü’nde Süper Lig’de 4.lük başarısı yaşadım. Ondan sonra Denizlispor, Bursaspor,  Eskişehirspor, Elazığspor, Kartalspor, Diyarbakırspor, Kayseri Erciyesspor’da birer, ikişer sezon oynadım. Bursaspor’da Bank Asya Ligi’nde şampiyonluk yaşadık.  1. Lig’e yükseldik. Diyarbakırspor’da Süper Lig’e çıktık. Oradan Urfaspor’a gittim. Orada güzel bir şampiyonluk yaşadım. PTT 1. Lig’e çıktık.  Denizlispor’da lig beşinciliği yaşadım, UEFA’da oynadık. Daha sonra 6 ay gibi kısa bir süre Karşıyakaspor’da oynadım.  Akabinde Malatyaspor’da oynadım. Yaş kemale erince; artık Ankara’ya gelelim dedik. Ailem burada olduğu için ve çocuğum büyüdüğü için Ankara’da olmak istedik. Keçiörengücü’nde oynadım ve başladığım yerde futbolu bıraktım.  

-O kadar kulüp dolaştınız, gönlünüzde yeri farklı olan bir takım ve taraftar grubu var mı?

-Her takımın bende güzel bir anısı var. Ama Ankaragücü ve Ankaragücü taraftarının benim gönlümdeki yeri başkadır. Mehmet Türkmehmet oluşumuzda taraftarımızın büyük gücüyle olmuştur. Türkiye’nin sayılı taraftar gruplarından biridir. Hatta bazen maçtan çok, tribünler izlenir. Onların yaptığı tezahüratlar görülmeye izlenmeye değerdir.

-Ankaragücü’nün şuan ki durumunu değerlendirir misiniz?

-Ankaragücü sıkıntılı bir süreçten sonra ciddi bir düşüş yaşadı. Kulüp şimdi ciddi bir toparlanma sürecine girdi. Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner ile birlikte iyi işler çıkarıldı. Yiğiner kulübü çok güzel yönetiyor ve önemli yerlere dokunuyor. Başında da sevgili abim ve takım arkadaşım İsmet Taşdemir var. Ankargücü’nün içini ve taraftarını bilmesi büyük bir artıdır. Kendim olmuş gibi seviniyorum.  Ankaragücü’nün yeri burası değildir. Kesinlikle 1. Lig’de olması gerekiyor. Hem taraftarıyla, camiasıyla Süper Lig’deki o şaşalı günleri yeniden görmek isteriz.  

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.