Ankaralı şeflerden Afyon’a çıkarma

Gastro Afyon 1. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nde Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BAŞATDER) de 30 kişilik bir ekiple festivalde yer aldı.

Ankaralı şeflerden Afyon’a çıkarma
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından organize edilen Gastro Afyon 1. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali’nde Afyonkarasihar mutfağının zenginlikleri görücüye çıktı. Manda kaymağı, ekmek kadayıfı, sucuk, lokum ve haşhaşlı çörek başta olmak üzere Afyon’a özgü lezzetlerin tanıtımı yapılan Gastro Afyon’a, Türkiye'nin dört bir yanından ünlü şefler katılım sağladı. Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BAŞATDER) de 30 kişilik bir ekiple festivalde yer aldı. Ankaralı şefler, festivaldeki ziyaretçilere birbirinden lezzetli ikramlarda bulunarak, hünerlerini sergiledi.

Festivale katılım gösteren Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği (BAŞATDER) Başkanı Satılmış Çeribaşı, Başkent olarak 30 kişilik bir ekiple festivalde yer aldıklarını söyledi. festival kapsamında çeşitli etkinler ve workshoplar gerçekleştirdiklerini kaydeden Çeribaşı, AFPAD Başkanı Hamza Kalkan’a destek olmak için geldiklerini söyledi. Afyon’un çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirten Çeribaşı, yöresel lezzetlerle yemekler yaptıklarını ve ziyaretçilere ikramlarda bulunduklarını anlattı.

Aynı zamanda üniversiteler ve liseler arası yemek yarışmasında jüri görevinde de yer aldığını dile getiren Çeribaşı, Afyon’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bu tür organizasyonların Türkiye’nin gastronomi turizmini geliştirme açısından önemli olduğunu belirten Çeribaşı, dünyada gastronomi turizminin giderek yaygınlaşmaya başladığına dikkat çekti. Türk mutfağını dünyada daha çok tanıtmak için bu tür fuarların giderek yaygınlaşması gerektiğini dile getiren Çeribaşı, bu konuda her türlü desteğe açık olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.