Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ansızın gelebiliriz!

Ansızın gelebiliriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ilk toplantısı için gittiği Çekya'nın başkenti Prag'daki toplantılarında önemli açıklamalarda bulunup gelinen durumlar hakkında son noktayı koydu desek yeridir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin hakkını her yerde her platformda gerçekten sonuna kadar savunuyor. Kim olduğuna, nasıl olduğuna ve hangi lider olduğuna bakmadan yüzlerine çatır çatır söylüyor, söyleyeceklerini.

Bu bir Türk vatandaşı olarak beni gerçekten mutlu ediyor. Böyle olmak lazım, çünkü yıllarca ülkemize yapılanlara baktığımda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın söyledikleri az bile kalıyor bence.

Cumhurbaşkanımız toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hem de hiç çekinmeden ve dürüstçe ne söylemek istiyorsa onları açık açık ve net şekilde söyledi.

Cumhurbaşkanımızın özellikle Yunanistan ile son dönemlerde yaşanan gerginlikler sonrası bir gazetecinin sorusu üzerine söyledikleri beni ziyadesiyle mutlu etti. Cumhurbaşkanımız, “Bu sadece Yunanistan için geçerli değil, bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun onlara karşı bizim cevabımız: Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu böyle bilmeleri lazım, böyle anlamaları lazım. Şu an itibarıyla siz anladığınıza göre herhalde onlar da anlamıştır” diyerek bence son noktayı koymuştur.

Çünkü laftan anlamayana yeri geldiğinde kafasına vura vura anlatmak evladır inanın. Eğer Yunanistan ısrarla bu tutumunu sürdürürse kendi zararlı çıkar bunun farkında değil. Ülkesinin adalarını Amerika’ya teslim etmiş ve oraların işgal edilmesine göz yummuş bir ülkeden ne beklersiniz?

Bu zavallılar bilmiyorlar sanırım Amerika’nın gittiği ülkelerde özgürlük adı altında neler yaptığını. Çekip gittikten sonra oralarda sefalet, kan, gözyaşı ve yoksulluğun yaşandığını ve o ülkelerin perişan olduklarını.

Yahu sen komşunla güzel geçinmek, işbirliği yapmak ve yaralarını birlikte sarmak yerine başka birilerinden medet ummak nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamış değilim gerçekten. Bilsinler ki güvendikleri dağlara karlar yağar, umut ediyorum ki bu gaflet uykusundan erken uyanır Yunanistan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetimi ile yaşanan gerilime ilişkin, "Politikaları yalan üzerine kurulu, dürüstlük yok" diyerek ne kadar samimiyetsiz ve ne kadar boş işler peşinde koştuklarını zaten ifade etti başka söze ne gerek var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin Suriye'de Esad'la bir görüşme olup olmayacağı sorusuna, “Mümkün değil diyemem, vakti geldiğinde görüşebiliriz” yanıtını vererek açık kapı bıraktı. Cumhurbaşkanı, Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine ilişkin ise, “Ön şartımız yok. Azerbaycan'la barış sözleşmesi yapıldığı anda bizimle ilgili en ufak bir pürüz kalmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl söylemek istediği şuydu “komşularımızla sorun istemiyoruz, onlarla ne kadar güzel ilişkiler kurarsak onların menfaatinedir, onlarda bunun farkına varsınlar istiyor” demek istedi.

Yani Yunanistan şunu anlamalı, Türkiye şaka yapmaz. Türkiye ile şaka olmaz. Gerçekten bir gece ansızın geliriz ne olduğunu bile anlamazsınız, nereye kaçacağınızı bile bilemezsiniz. Sizi ne Amerika, ne de Avrupa kurtarır bunu da söylemiş olayım.

İşin özü bu toplantı iyi ve Avrupa ülkeleri Türkiye’nin ne kadar ciddi olduğunu anlamışlardır umuyorum. Avrupa ülkeleri Yunanistan’ı şımartmak yerine aklını başına toplaması için uyarsalar daha hayırlı olur gibi geliyor bana…

Sağlıklı günler diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi