Aracına bomba koyulduğunu söyleyen şahıs polisi alarma geçirdi

Konya’da bir şahıs arkadaşlık sitesinde tanıştığı kişiyle buluşmak için gittiği sırada aracına bomba koyulduğu mesajı üzerine polisi arayarak ihbarda bulundu. Polis araçta fünye ile patlatma yaptı ancak herhangi bir bomba izine rastlanmadı.

Aracına bomba koyulduğunu söyleyen şahıs polisi alarma geçirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Olay, saat 23.45 sıralarında merkez Meram ilçesi Telafer Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bilal S. bir arkadaşlık sitesi üzerinde mesajlaştığı Eymen isimli kişiyle buluşmak için arkadaşından ödünç aldığı 42 J 7913 plakalı otomobille Telafer Caddesi'ne geldi. İddiaya göre, Bilal S’nin mesajlaştığı kişi aracından inmesini söyleyerek komutlar vermeye başladı. Şahsın komutlarına uyarak araçtan inen Bilal S. bir süre sonra araca binmek için otomobilin yanına geldi. Otomobilin başında 5 kişi gören Bilal S. mesajlaştığı Eymen isimli şahıstan aracında bomba olduğunu ve aracına binerse bombanın patlayacağı şeklinde bir yazılı mesaj aldı. Bunun üzerine korkarak araçtan uzaklaşan Bilal S. polisi arayarak ihbarda bulundu.

Otomobilde fünye ile patlatma yapıldı

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri aracın yakınında bulunan müstakil evde bulunan vatandaşları tahliye ederek, caddeyi trafiğe kapattı ve çevre güvenliği aldı. Polis ekiplerinin ilk incelemelerinin ardından olay yerine bomba imha uzmanı ekip, itfaiye ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekip özel kıyafetini giyerek şüpheli otomobile yaklaştı. Bu sırada polis telsizinden, “Otomobil yanında bulunan tüm istasyonlar, personelimiz mutlak suretle can güvenliğini alsınlar” anonsu yapıldı. Otomobilin bagajına fünye koyan bomba imha uzmanı, kontrollü olarak patlattı. Patlama sonrası bagaj kısmından hasar alan otomobile giden ekip, araçta herhangi bir bomba izine rastlamadı.

Patlama sonrası LPG’li olduğu öğrenilen otomobilde herhangi bir gaz sızıntısı olup olmadığını kontrol amaçlı itfaiye ekipleri giderek inceleme yaptı. Araçta sızıntı olmadığının anlaşılması üzerine cadde trafiğe açıldı. Otomobilin bagajında ve camlarında ise hasar meydana geldi. İhbarı yapan Bilal S. ise polis ekiplerince üstü arandıktan sonra polis aracına bindirildi. Bilal S'bin ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.