Arsa, en güvenilir yatırım aracıdır

Arcadia Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamile Esen, “Gayrimenkul sektörü de diğer iş alanları gibi ekonomik dalgalanmalardan etkilenebiliyor. Ama bu durum arsaya yapılan yatırımlarda biraz farklı. Arsa, her zaman kazandıran bir yatırımdır. Ekonominin

Arsa, en güvenilir yatırım aracıdır
Yayınlanma:
Güncelleme:

RÖPORTAJ

SULTAN GÖKDEMİR

Arcadia Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamile Esen, her türlü ekonomik şartta arsanın en güvenilir yatırım aracı olduğunu belirterek, “Arsa, her zaman kazandırır” dedi. Esen, gazetemize yaptığı açıklamada, yatırımcının en dikkat etmesi gereken hususun, kurumsallaşmış ve Finans ve kapital açıdan alma veya satma potansiyeli olan gayrimenkul şirketlerini tercih edilmeleri gerektiğini söyledi. Kamile Esen ili yaptığımız röportajın detayları ise şöyle;

- Kamile Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

- 1973 yılında Ankara Akyurt’ta dünyaya geldim. Kalabalık bir ailenin mensubuyum. Eşim de ben de muhafazakar ve ataerkil bir aile yapısından geliyoruz. Geniş bir aileye sahibiz.

- Arcadia Gayrimenkul hakkında bizi bilgilendirir misiniz? Özellikle hangi alanlarda daha çok faaliyet gösteriyorsunuz.

- Gayrimenkul sektöründe 24. yılımızı geride bırakıyoruz. Yerimizi böyle kaygan zeminli bir piyasada itibarımızı, seviyemizi, saygınlığımızı bile an bil kaybetmeden, prensiplerimizden ve amacımızdan şaşmadan korumanın haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Şirketimiz, özellikle arazi toplamaları üzerine yoğunlaşmıştır. Ayrıca satılık, kiralık, konut, iş yeri ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da hizmet vermektedir. Şirketimiz, gayrimenkul yatırımları ve yönetimi konusunda danışmanlık vermektedir. Yıllarca yatırım danışmanlığı yaparak edindiğim bilgi ve tecrübeleri çevre ve doğa dostu projeler üreterek değerlendirdim.

-Arcadia’nın kelime anlamı nedir?

Arcadia “Yeryüzü Cenneti” anlamına gelmektedir. Yaşadığımız cennet ülkeyi, daha da güzelleştirme arzusundan ilham aldığımızı söyleyebilirim.

-Çalışma ekibiniz hakkına bilgi verir misiniz?

Arcadia bir aile şirketidir. Ben, eşim, yeğenlerim; her birimiz ayrı departmanlarda şirketimizi geleceğe taşıyoruz. Çalışanlarımızda en çok önem verdiğimiz özellik omurgalı duruş sergilemeleridir. Ayrıca şirketi ve görevlerini benimsemeleri, yaratıcılıklarını en iyi seviyede kullanmaları, işlerini saygı çerçevesinde yapmalarını da bizler için çok değerli unsunlar. Hem merkez ofisimizdeki, hem de Çubuk şubemizdeki çalışanlar birbirini aile olarak kabul etmiştir. Bu bizi çok mutlu ediyor. İyi günde, kötü günde hep yan yan, omuz omuza dururuz.

-Arcadia’nın temel prensipleri nelerdir?

 -Firmamızın ya da şahsımızın itibarı ve onuruna, her ne şartta olursa olsun leke getirmemek en öncelikli prensibimizdir. Sattığımız ya da kiraladığımız gayrimenkullerin her şartta ve zeminde arkasında durmak çok önemli bir konu bizim için. Alım yapan ya da gayrimenkulünü satışa çıkaran müşterilerimize kazandırmak ise tek amacımız.

- Bölge olarak faaliyet alanlarınız neresi?

- Çalışma bölgelerimiz dönem dönem değişmektedir. Ankara’daki en uygun gayrimenkul yatırımına uygun alanları seçiyoruz. Bu dönemde özellikle Çubuk Melikşah bölgesinde arazi toplama işi yapıyoruz. Geniş bir müşteri portföyüne sahibiz. Müşterilerimizi en karlı yatırmalara yönlendirmek bizim aslı amacımız ve görevimizdir. Bize gelen projelere göre çalışmalar da yürütüyoruz. Ofisimiz Çankaya’da yer alıyor. Esenboğa bölgesinde de şubemiz bulunmaktadır.

- Vatandaşlar, yatırımları için bir gayrimenkul firması tercih ederken, özellikle nelere dikkat etmelidir. Bir gayrimenkul Firması’nda araması gerekilen özellikler nelerdir?

-Özellikle kurumsal firmalarla çalışmayı tercih etmeliler. Şirket öz varlığı yüksek olan firmalarla çalışılmalı. Bu gün al sat yapıp, yarın firmasını kapatan tarzda küçük ölçekli firmalarla çalışılmamalıdır. Finans ve kapital açıdan alma veya satma potansiyeli olan şirketleri tercih edilmelidir. Özellikle arsa alım satım işlerinde yatırımcılar daha çok dikkat etmelidir. Çünkü öyle firmalar var ki, nazım imar planının ne olduğunu bilmeyen emlak yatırım danışmanı adlandıran firmalar bulunuyor. Bu husus dahi bilmeyen bir firmadan da kurumsallaşma gibi önemli bir yapıyı bekleyemeyiz.

-Şu an için gayrimenkul sektörünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Gayrimenkul sektörü de diğer iş alanları gibi ekonomik dalgalanmalardan etkilenebiliyor. Tabi ki bu durum arsa yatırımlarda farklıdır. Arsa, her zaman kazandıran bir yatırımdır. Ekonominin iyi veya kötü olduğu her durumda, arsa her zaman en mantıklı bir yatırım olmuştur. Gayrimenkul, doğru yerde, doğru zamanda, doğru projelerde lokal bir bölgenin kalkınmasında kilit rol oynar. Gayrimenkul ticari hayatın lokomotifidir. Gayrimenkul sektörünün gelişebilmesi için de doğru projeler ortaya çıkmalı, siyasi politikalarda istikrar sağlanmalı ve en önemlisi de yatırım danışmanları kurumsallaşmalı.

-Bu dediğinizi örneklendirir misiniz?

-Örneğin, Çubuk, Melikşah Mahallesi… Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Huzur Vadisi projeleri ile termal sudan kaynaklı arsa ticareti ve konut projeleri Çubuk ilçemize ciddi para sirküleri sağlamaktadır.

-İş hayatının yoğunluğunda, özel hayatınıza da vakit ayırabiliyor musunuz?

İş hayatının yoğunluğunda bir fırsat bulup nefes bile alamadığım oluyor bazen. Ama en küçük fırsatları bile değerlendirmeyi öğrendik artık. Çok fazla zamanımızı dışarıda harcamayı sevmiyoruz. Gece hayatı vb. şekilde sosyalleşmelerden biraz uzağız; fakat en ufak bir boşluk bulduğunuzda eşimle şehir dışına ya da yurt dışına çıkıyoruz. Bunlar küçük kaçamaklar oluyor; ama yine de biraz kendine getiriyor insanı.

-İş hayatınızdan sonra yapmak istediğiniz en önemli hayaliniz nedir?

 -İleride yapmayı çok istediğim iki şey var… Biri eşim ve çocuklarımızla Ege’ye yerleşmek. Biz hep Ege’de bir çiftliğimiz olsun istemişizdir. Bunun düşüncesi bile insanı mest ediyor. İkincisi ise; eşimle dünyayı adım adım dolaşmak, yeni kültürleri keşfetmek çok isterim. Umarım bir gün ikisini de gerçekleştiririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.