Aşkınızın Katili Beş Cümle

Eğer yolunda giden mutlu bir ilişkiniz varsa siz siz olun bu cümlelerden şiddetle kaçının.

Aşkınızın Katili Beş Cümle
Yayınlanma:
Güncelleme:

ESKİ SEVGİLİMLE DE BURAYA GELMİŞTİK

İlişkiler kitabı diye bir şey olsaydı ilk maddesi muhtemelen eski sevgililer ile ilgili olurdu. Zira hiçbir ilişki eski sevgiliye ait kalıntıları kabul etmez. İlişkinizin başka ilişkiler gibi olmadığını ve modern insanlar olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz.Fakat bu fikirler sizi sakın yanıltmasın. Bugün böyle düşünüp eski sevgilinizle ilgili bir cümle kurarsanız, o cümle seneler sonra hiç beklemediğiniz bir anda önünüze çıkabilir. Tedbirli olmakta fayda vardır.

Farz edelim ki sevgilinizle güzel bir mekâna gittiniz kahvenizi yudumluyorsunuz ya da çok sevdiğiniz bir yere seyahate gittiniz, manzaranın tadını çıkarıyorsunuz. Her şey yolunda ama size eskiyi hatırlatan bir şeyler var. Durgunlaşıyorsunuz, sevgiliniz sebebini sorduğunda eski sevgilinizle de buraya geldiğinizi söylüyorsanız sakın detay vererek durumu daha da zor bir hâle sokmayın. Çünkü siz bu cümleyi kurduğunuz anda karşınızdaki insanın aklından yüzlerce düşünce geçecek. Bu da ilişkinizi sorgulamasına neden olacaktır.

ŞİMDİ BİZ NEYİZ?

Bu soru cümlesi ilişkiyi öldürmese de yaşatmayan cinsten. Evet, zihninizde yaşadığınız ilişkinin nasıl bir yol izleyeceğiyle ilgili çeşitli soru işaretleri olabilir. Fakat bu merakınızı direkt olarak karşınızdaki insana yönelttiğinizde, onu kalıpların arasına sıkıştırmış oluyorsunuz. Oysa böyle bir isimlendirme çabasına girmemelisiniz. Zira bazen ilişkiler kendiliğinden öyle güzel ilerler ki ona müdahale etmeniz sizin zararınıza olur. Kendinize ve hayatınızdaki kişiye güvenin. Bu tarz sorularla güzel giden bir birlikteliğe balta vurmayın.

NE ZAMAN EVLENİYORUZ?

"Şimdi biz neyiz?" sorusunun muadili olabilecek nitelikte tehlikeli bir soru cümlesi de "Ne zaman evleniyoruz?"dur. Öncelikle şu konuda hemfikir olunmalı; evlenmek istiyorsanız evlilikten söz eden tek taraf siz olmamalısınız. Zaten ilişkinizde her şey yolunda giderse zaman içinde karşılıklı alınacak kararlar neticesinde yolunuz çizilir. Bu cümleyi kurduğunuzda yine bir sınırlamaya sebebiyet verirsiniz. Oysa ilişkiler bu tarz sınırlamalarla zedelenir. Yarınınızı düşünüp sorgulamaktan vazgeçin; yaşadığınız güzel anların tadını çıkarın. Çünkü en güzeli, en temizi hayat ne getirirse kabul edip, onu yaşamaktır.

BU KIYAFET SANA YAKIŞMAMIŞ

Sevgilinizin her giydiğini, her yaptığını, her söylediğini beğenmek zorunda değilsiniz. Ancak insanlar arasında yazılı olmayan belli başlı saygı kuralları vardır. Beğenmediğiniz ya da hoşunuza gitmeyen bir şeyi saygı kuralları çerçevesinde güzel bir üslupla dile getirmeniz gerekir.

Sevdiğiniz kadın/erkek o gün hiç de sevmediğiniz bir renk giyinmiş olabilir. Onun yüzüne karşı direkt bu renk sana hiç yakışmamış, hiç güzel olmamış demek samimiyetinize rağmen o insan için kırıcı olacaktır.Aynı şekilde fiziksel özellikleriyle ilgili kuracağınız buna benzer cümleler de oldukça hassas noktalardır. Boyunu, kilosunu ya da herhangibir fiziki özelliğini hedef alan cümleler karşınızdaki insanın kendisini değersiz hissetmesine sebebiyet verir. Sevilmediğini, beğenilmediğini düşünmesi ise size karşı farklı bir tutum takınmasına neden olacaktır.

BEN YAPABİLİRİM AMA SEN YAPAMAZSIN

Ayrımcılığın son raddesi olan bu cümle başlı başına bir ilişki katilidir. Özellikle erkek egemenliğinde olan ikili ilişkilerde sık kullanılan bir cümledir. Fakat her iki taraf da kesinlikle birbirine bu cümleyi kurmamalıdır. Zira sevdiğiniz insana bu şekilde saygısızca davranmak, ilişkinizin aniden bitmesine bile sebep olabilir. "Ben arkadaşlarımla gece dışarı çıkabilirim ama sen çıkamazsın, ben eski sevgilimle arkadaş olabilirim ama sen olamazsın" gibi örneği çoğaltılabilecek bu cümleler bir ilişkide asla kurulmaması gereken tehlikeli ve yaralayıcı ifadelerdendir.

Yenikadin.com

,Kaynak: Pembenar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.