ASO Başkanı Özdebir’e "Sivil Toplum Dostu" ödülü

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP), Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’e "Sivil Toplum Dostu" ödülü verdi.

ASO Başkanı Özdebir’e "Sivil Toplum Dostu" ödülü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Birincisi Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’e verilen ödülün ikincisini ASO Başkanı Nurettin Özdebir aldı. ASO’da düzenlenen törende bir konuşma yapan ASTOP ve TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, sivil toplum örgütlerine "Hep ülkeye ve millete hizmet için koşun, elinizi taşın altına koyun" tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak, "ASO ile sivil toplum örgütlerinin ilişkisi her başkan döneminde iyi oldu ancak Nurettin Özdebir döneminde tavan yaptı" dedi. Özdebir’le Ankara sivil toplum örgütlerinin hedefinin aynı olduğunu da vurgulayan Sarıtoprak, "Hedefimiz ülkemizi güçlü ve lider bir ülke yapmak. Nurettin bey de bu hedef için gece gündüz çalışıyor. Kendisini Ankara sanayii ve OSB’ler için adamış bir insan. Yolu açık olsun" diye konuştu.

ASO Başkanı Özdebir de sivil toplumun gerçek anlamda ne olduğunu ASO Başkanı olduktan sonra anladığını belirterek, "Sizlerden çok şey öğrendim. Ankara için yaptıklarınız çok değerli. Ankara başkent ama rekabette hep birşeyler kaybediyoruz. Bunları telafi etmek için el birliğiyle çalışmamız lazım" dedi. Üretimin önemine de dikkat çeken Özdebir, "Üretmeyen ülkeler yönetilmeye mahkumdur. Topyekün kalkınma için her alanda üretmeliyiz. Sadece sanayi üretimi değil, kültür ve sanat dahil her alanda üretmek zorundayız" dedi.

Törene ASTOP ve TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu, ASİAD Başkanı Eda Ersoy, 1905 AGS Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru, ORSİAD Başkanı Nedret Yener, SEİS Başkanı Metin Demir, YATSİAD Başkanı Yıldıray Yoldar, BESİYAD Başkanı Hikmet Köker, Tüm Kadın Lobisi Derneği Başkanı Füsun Şener, AFİDER Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar, ATİD Başkanı Birol Akman, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Başkanı Gülgen Dural ve çok sayıda sivil toplum örgütü başkanı katıldı.

Konuşmaların ardından "Sivil Toplum Dostu" beratını Özdebir’e tüm başkanlar birlikte verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.