Atalar Giyim için iflas kararı verildi

Türkiye’nin en köklü hazır giyim markalarından Atalar Giyim, iflas erteleme talebi ile gittiği mahkemeden, ‘iflas’ kararı ile döndü. Mahkeme, 7 ay...

Atalar Giyim için iflas kararı verildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’nin en köklü hazır giyim markalarından Atalar Giyim, iflas erteleme talebi ile gittiği mahkemeden, ‘iflas’ kararı ile döndü. Mahkeme, 7 ay önce dava açan şirket için iflas kararı verdi. Atalar Giyim için tasfiye süreci başlarken mağazaları da kapandı.

‘TOPARLARIZ’ DİYE MAHKEMEYE GİTTİ 1912 yılında temeli atılan Atalar Giyim San. Ve Paz. A.Ş., yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca, geçtiğimiz ağustos ayında mahkemenin yolunu tuttu. Şirketin talebi, iflas erteleme alarak, yoluna devam etmekti. Şirket, bu kararı alarak, faaliyetlerini daha etkin yürütebilmeyi amaçlıyordu. YARGILAMA KISA SÜRDÜ Dava başvuru dilekçesi ile birlikte iyileştirme planı da sunulan mahkeme, Atalar Giyim dosyasını kısa sürede karara bağladı. İflas erteleme dosyalarında, iflas kararı, genellikle 1-2 yıl içinde verilebiliyor.

SON DURUŞMADA KARAR ÇIKTI İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşması geçtiğimiz 30 Mart günü yapıldı. Mahkeme, anılan duruşmada şirketin iflasına karar verdi. ŞİRKET TASFİYE EDİLECEK Tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için de dosya İstanbul 1. İflas Müdürlüğü’ne gönderildi. Oluşacak iflas idaresi, malların  satışını yaparak alacakların ödenmesine sağlamaya çalışacak. Öte yandan, şirket avukatlarının kararı temyiz etme hakları da söz konusu. MAĞAZALARI DA KAPANDI Türkiye’nin en eski hazır giyim firmalarından Atalar Giyim’in temelleri 1912 yılında atıldı. Türkiye genelinde 35 mağazası bulunan Atalar’ın söz konusu mağazaların önemli bir bölümü İstanbul’da bulunuyordu. Edinilen bilgilere göre, anılan mağazalar da birer birer kapandı. Atalar Giyim’in şirket merkezine de ulaşılamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.