ATO-ASO Sağlık Turizmi için el ele verdi

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Türkiye’de çeşitli üniversitelerin sağlıkla ilgili bölümlerinden mezun olarak ülkelerinde görev üstelenen yabancıları, mart ayında Başkent’te Ankaralı iş adamlarıyla buluşturacak.

ATO-ASO Sağlık Turizmi için el ele verdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ATO ve ASO tarafından Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı paydaşlığıyla düzenlenecek olan “Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşması”projesinin hazırlık toplantısı yapıldı. ASO Zafer Çağlayan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Feda Mohammad Paikan ve Ankara’da çeşitli üniversitelerin sağlıkla ilgili bölümlerinde okuyan yabancı öğrenciler de katıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşmaları Sağlık Sektörü Konferansı”nın 1-3 Mart 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirileceğini kaydederek, bu konferansa Afganistan’dan Azerbaycan’a Kazakistan’dan Kırım’a Makedonya’dan İngiltere’ye kadar dünyanın dört bir yanından 200’e yakın Türkiye mezununun katılacağını ifade etti.

Baran, projenin amacının sağlık turizmini geliştirmek ve medikal sanayi ihracatını artırmak olduğunu belirterek, “Amacımız şehrimizin sağlık alanında gelişmesi için katkı sağlamak ve bu şehirde sağlık turizmini daha da geliştirmekle ilgili adımlar atmak. Ankara iş dünyası içinde büyük fırsatlar sunan bu konferanstan hem Türkiye hem de katılımcı öğrencilerin ülkelerine önemli faydalar sağlayacağını düşünüyorum. Ülkelerimiz arasındaki siyasi, kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerin de güçleneceğine inanıyorum” dedi.

Sağlık sektörünün global büyüklüğünün 8 trilyon dolar civarında olduğunu bildiren Baran, “Sağlık sektörü, bileşenleri olan tıbbi cihaz ve ilaç sektörüyle birlikte teknolojik gelişimden en çok etkilenen sektör. Ülkemiz sağlık alanında yüksek bir üretim kapasitesine, güçlü bir altyapıya ve nitelikli insan kaynaklarına sahip bir ülke. Türkiye, sağlık sektöründe çalışan başta doktorlar olmak üzere, yardımcı sağlık personeli, medikal fizikçiler, radyoteknologlar yetiştirebilen, araştırma-geliştirme konusunda yeterli imkanlar sağlayan üniversitelere sahip bir ülke. Uzun vadeye yönelik ar-ge yatırımlarının yapıldığı ve desteklendiği bir ülke” diye konuştu.

Türkiye burslarıyla ilgili konuşan Baran, bu burs programıyla dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrencilere yükseköğretim alanında eğitim fırsatı sunulduğunu bildirdi. Baran, “Türkiye bursları programı sayesinde bugün 160’dan fazla ülkeden binlerce öğrenci Türkiye mezunu olarak ülkelerinde görev görüyor. Ne mutlu ki Türkiye’de eğitim almak isteyenlerin sayısı her geçen gün biraz daha artıyor. Ülkemizde dünyanın her tarafından 110 bini üniversitelerde olmak üzere 800 bin öğrenci eğitim görüyor. Türkiye’de çeşitli üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alarak ülkelerine dönen mezunlar hem toplumların kalkınmasına katkı sağlıyor, bizim ülkemizin gönül elçileri olarak ülkemiz ve kendi ülkeleri arasında dostluk köprüleri kuruyorlar” açıklamasında bulundu.

Özdebir: “Sizler fahri elçilerimizsiniz”

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir de, açılışta yatığı konuşmada, proje hakkında bilgi verdi. Özdebir, yaptıkları araştırmalarda on binlerce insanın yıllar boyunca Türkiye’de gerek Türkiye bursuyla gerek kendi imkanlarıyla gerekse kendi ülkelerinin sağlamış olduğu imkanlarla Türkiye’de okuduklarını, ülkelerine döndükten sonra önemli mevkilere geldiklerini ve birer Türkiye gönüllüsü olarak, Türkiye’yi tanıyan insanlar olarak çalıştıklarını gördüklerini ve bundan çok etkilendiklerini anlattı. Özdebir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizler ülkemizde yaşıyorsunuz, burada eğitim alıyorsunuz. Gittiğiniz zaman ülkenizde Türkiye’nin birer fahri elçisi, fahri savunucusu olarak bu ülkedeki yaşadığınız güzel anıları oradaki insanlarla paylaşacaksınız. Bunun her iki ülkeye de menfaat sağlayacak işbirliğine dönüşebilmesi de bizim ATO ve ASO olarak da arzumuz. Öncelikli seçtiğimiz konulardan bir tanesi sağlık. Ama yalnız sağlık olmayacak bu. Zaman içerisinde diğer alanları da kapsayacak. Ankara iş dünyası içinde büyük fırsatlar sunan bu konferanstan hem Türkiye hem de katılımcı öğrencilerin ülkelerine önemli faydalar sağlayacağını düşünüyorum."

Açılış konuşmalarının ardından Proje Koordinatörü Necip Özkan katılımcılara Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşmaları programı hakkında detaylı bilgi verdi.

Konferans martta

“Türkiye Mezunları Ankara İş Dünyası Buluşmaları Sağlık Sektörü Konferansı” adıyla organize edilen proje, 1-3 Mart tarihlerinde Sheraton Otel’de gerçekleştirilecek. Konferansa, Afganistan’dan Azerbaycan’a, Kazakistan’dan Kırım’a, Makedonya’dan İngiltere’ye dünyanın dört bir yanından 200’e yakın Türkiye mezunu katılacak. Ağırlıklı olarak tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakültelerinden mezun olan ve ülkelerinde önemli görevlerde bulunan Türkiye mezunları, mart ayında gerçekleştirilecek buluşmayla, Ankaralı sanayicilerle bir araya gelerek Ankara’nın medikal sanayi alanında geldiği noktayı görme fırsatı bulacaklar. Bu buluşmayla mezunların Türkiye ile olan bağlarını sürdürmesi ve Ankara’da üretilen yüksek teknolojili medikal ürünleri ülkelerine tanıtmaları hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.