Eyüp Kara

Eyüp Kara

Avrupa’da zafer haftası

Avrupa’da zafer haftası

Spor Toto Birinci Lig’de 9’uncu haftasının heyecanı başlıyor. Başkentin iki güzide ekibi Gençlerbirliği ile Ankara Keçiörengücü kozlarını Eryaman Stadı’nda paylaşacak.

Öte yandan dört takımımız Perşembe akşamı Avrupa kupasında sahne aldı. Dört takımımızda dörtte dört yaparak keyifli bir akşam yaşattılar bizlere. Bu dört galibiyetin ardından Türkiye UEFA sıralamasında 14. sıraya yükseldi.

Bir yanda zirve mücadelesi veren Keçiörengücü, bir yanda ligin alt sıralarından kurtulmak için çırpınan Gençlerbirliği. Gerçekten ilginç ve güzel bir maç olacak. İlginç diyorum çünkü sonucu kestirmek zor.

Gençlerbirliği’nin sağı solu belli olmuyor. Evinde kötü oynuyor deplasmanda gidip güçlü rakiplerini yenebiliyor. O yüzden maçın sonucunu kestirmek güç olsa da güç dengelerine ve takımların ligdeki sıralamasına bakınca Keçiörengücü favori olarak karşımıza çıkıyor.

Taner Taşkın’ın talebeleri son haftalarda ortaya koyduğu futbolla bu maçın kuşkusuz favorisi olsa da son hafta oynadıkları Boluspor karşısındaki oyunu oynarlarsa sürpriz bir sonuçla karşılaşabilir benden uyarması.

Sezon başından bu yana büyük maddi sıkıntılar yaşayan ve transfer tahtası bile kapalı olan Gençlerbirliği bu durumu hak etmiyor. Bir kulüp düşünün sezon başından bu yana iki kez genel kurul yapıyor ve iki kez başkan seçiyor.

Yani kulübün haline ve durumuna siz karar verin. Yani zorlu bir süreçten geçiyor kırmızı siyahlı takım. Kolay değil efsane Başkan ilhan Cavcav’ın mirası bitti ve kulüp şimdi para bulmak için çalmadık kapı bırakmıyor.

Başkan Niyazi Akdaş’ın işi gerçekten kolay değil. Onun yerinde olmayı istemezdim doğrusunu isterseniz. Başkan Akdaş elinden gelen bütün çabayı gösterip kulübü düzlüğe çıkarmaya çalışıyor ama öyle kolay aşılacak bir durum değil Gençlerbirliği’ninki Allah yardımcıları olsun.

Yani ben keyifli bir hafta olacağını düşünüyorum. İki Ankara takımının mücadelesi centilmence ve dostça bitsin tek temennim budur.

Bir iki söz de Süper Lig için söylemek isterim. Bu hafta Beşiktaş ile Trabzonspor arasında derbi maç var. Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçın sonucunu bilemem ama Beşiktaş’ın daha avantajlı olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan iki takımın mücadelesinde Trabzonspor Avrupa Kupası maçı nedeniyle biraz yorgun biraz moralsiz çıkacaktır. Kara Kartal bu durumu lehine çevirirse doksan dakika sonunda galip gelen takım olacaktır diye düşünüyorum.

Çünkü Beşiktaş evinde oynadığı maçlarda gerçekten iyi futbol oynuyor ve başarılı sonuçlar alıyor. Zor maçın favorisi Beşiktaş olsa da Trabzonspor da bir sürpriz yaparsa hiç şaşırmam. Pazar akşamı oynanacak maçta iki takımımıza da başarılar diliyorum.

Haftanın kapanış maçında ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren MKE Ankaragücü 17 Ekim Pazar akşamı Eryaman Stadı’nda renktaşı ve ligin en iyi forvet hattına sahip takımı Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Kolay maç olmayacak ebette. Bir yanda son haftalarda oynadığı maçlarda rakiplerine adeta gol yağdıran Fenerbahçe, diğer yanda ligin en az gol atan takımlarından Ankaragücü. Yani çok atanla az atanın maçından nasıl bir sonuç çıkar, kaç gol olur gerçekten kafam karıştı ne yazsam bilemedim.

Renktaşların mücadelesinde Ankaragücü eğer kazanmak istiyorsa mutlaka ama mutlaka orta sahayı kalabalık tutup iyi savunma yapmak zorunda. Fenerbahçe’nin hızlı hücumlarına gerekli önlemler alınmazsa farklı bir mağlubiyet alabilir Ankaragücü şimdiden uyarmış olayım.

Benim gönlüm Başkentimizin tek temsilcisi Ankaragücü’nden yana. Çünkü bir Ankaralı olarak elbette kendi takımımızın kazanması en büyük temennim. Ama dediğim gibi Fenerbahçe gibi ligin en formda ekiplerinden birisi karşısında sarı lacivertlilerin işi kolay değil.

Dostça ve centilmence güzel bir maç olmasını temenni ediyor kazananın Ankaragücü olmasını diliyorum.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe ve Trabzonspor, Konferans Ligi'nde yer alan Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir haftayı galibiyetle kapatarak önemli bir başarıya imza attı.

Fenerbahçe, Güney Kıbrıs’ın AEK Larnaca takımı karşısında deplasmanından 2-1'lik galibiyetle ayrılarak gruptan çıkmayı garantiledi. Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Fransa’nın Rennes takımı ile liderlik sınavına çıkacak.

Ligde sıkıntılı bir dönemden gecen Trabzonspor, deplasmanda ilk maçta 3-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Fransa’nın Monaco takımı karşısında 4-0’lık bir galibiyet alarak gruptan çıkma yolunda kritik bir galibiyete imza attı.

Emre Belözoğlu yönetiminde Medipol Başakşehir, Konferans Ligi'nde deplasmanda 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında Letonya ekibi RFS'yi 3-0 mağlup ederek gruptan çıktı. Başakşehir grup aşamasına kalesinde gol görmeden devam eden 2 takımdan biri olma başarısını gösterdi.

Demir Grup Sivasspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Kosova ekibi Ballkani'yi 2-1 mağlup ederek 7 puana yükseldi. Hatırlanacağı üzere Sivasspor ilk maçta rakibini Sivas’ta konuk etmiş ve uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle rakibine 4-3 yenilmişti.

Temsilcilerimizin bu hafta aldığı başaralı sonuçlardan sonra Türkiye, UEFA sıralamasında 14. sıraya yükseldi.

Öte yandan Opte verilerine göre Avrupa kupaları tarihinde ilk kez dört Türk takımı aynı günü galibiyetle kapattı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi