Bakan Çelik: 'Ette de sütte de...'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarla ile raf arasındaki fiyat farkını azaltmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ette de, sütte de, diğer...

Bakan Çelik: 'Ette de sütte de...'
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarla ile raf arasındaki fiyat farkını azaltmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Ette de, sütte de, diğer ürünlerde de bu mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu ile 4 aylık çalışmaları değerlendirmek, çalışmaların geldiği noktayı tespit etmek ve bundan sonra yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için ilk toplantıyı gerçekleştirdi. Bakan Çelik, amaçlarının Türk tarımının geleceğiyle ilgili adım atma gayreti olduğunun altını çizerek, "Atılacak adımlar belli, mühim olan diyalog ortamı içerisinde bu adımları sürdürmek olmalı. Biz bu anlayış içerisinde önümüzdeki dönem TBMM’ye komisyon olarak bu alan içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün ilk biraraya gelişimiz, bu birlikteliğimizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. "ETTE DE, SÜTTE DE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK" Bakan Çelik, gazetecilerin enflasyon rakamları ile gıda fiyatlarındaki düşüşün alınan tedbirlere ne kadar etkisi olduğu sorusu üzerine, "Gıda fiyatları direkt bakanlığımızla ilgili değil, bakanlıklar arasındaki çalışmanın neticesi. Bununla ilgili biliyorsunuz komisyon da çalışıyor ama biz önceden beri şunu söylüyoruz; tarla fiyatı ile raf fiyatı arasındaki farkın izah edilebilir olması gerekiyor. Serbest piyasa evet ama tarla ile raf arasındaki fiyat farkını nasıl izah edeceksiniz? Bu anlamda ikazlarımız oluyor. Ette de, sütte de, diğer ürünlerde de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Kesinlikle serbest piyasaya karşı değiliz" dedi. Yapılan tüm bu çalışmaların sürdüğünü, daha hassas olacaklarını ifade eden Çelik, "Enflasyon ne kadar düşüyorsa üretim maliyetlerine yansıması da o şekilde oluyor. Gıdaya dayalı enflasyonun artık konuşulması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. Bir gazetecinin "Bir takım yasa çalışmalarınız olduğunu biliyoruz. Bu yasa çalışmaları Meclis’e ne zaman sevk edilecek ve içeriğinden bahsedebilir misiniz?" sorusu üzerine ise Bakan Çelik, şöyle cevap verdi: "Şimdi sevk edilmeye başlıyor. Bazı yasa tasarılarını düzenledik. Diğerleri ile ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Ayrıntılı bir şekilde komisyon görüşmelerinde sizlerde görmüş olacaksınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.