Bakan Müezzinoğlu'dan o ilaçlar için uyarı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanal ortamlarda satılan ilaçlar konusunda vatandaşları uyararak, "Sağlık için sağlıksız bir yöntem ile çözüm...

Bakan Müezzinoğlu'dan o ilaçlar için uyarı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanal ortamlarda satılan ilaçlar konusunda vatandaşları uyararak, "Sağlık için sağlıksız bir yöntem ile çözüm üretilemez" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi'nin birinci yılı dolayısıyla Hilton Otel'de düzenlenen toplantı sonrası basın mensuplarının sanal ortamda satılan ilaçlarla ilgili sorularını cevaplandırdı. Bakan Müezzinoğlu, bu konuda önemli yasal düzenlemeler olduğunu hatırlatarak "20 bin TL'den 300 bin TL'ye kadar para cezası, kapatma cezası var. Sanal dünyayı kontrol edebilmek mümkün olmuyor. 2016 yılının son üç ayında 131 internet sitesi kapatıldı. Bugün kapatıyorsun yarın başka bir isimle açıyorlar" ifadesini kullandı. Bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezasının da öngörüldüğünü kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bu organizasyonların sadece Türkiye içinde faaliyet göstermediklerine dikkat çekerek çözümün sadece yasalarla mümkün olmadığını ifade etti. Konu hakkında toplumun bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, vatandaşların, aile hekimlerine, uzmanlara, diyetisyenlere başvurmalarını isteyerek, "Sağlık için sağlıksız bir yöntem ile çözüm üretilemez" diye konuştu. Sigara ile ilgili düzenleme hakkında da açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, düzenlemelenin bugün Bakanlar Kurulu'nda son değerlendirmesinin yapılacağını kaydederek, bir hafta 10 gün içinde Meclise gelebileceğini kaydetti. Müezzinoğlu, sahillerde sigara yasağı getirilmesi ile ilgili bir soru üzerine ise sahillerde hizmet verilen mekanların sigara içilen ve içilmeyen bölümlerinin olacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.