Başkan Tuna’dan, Ankara ulaşımı için dev projeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent’teki ulaşım müjdelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Başkan Tuna’dan, Ankara ulaşımı için dev projeler
Yayınlanma:
Güncelleme:

Göreve geldiği ilk günden itibaren Başkentlilerin istek ve talepleri konusunda istişarelerine devam eden Başkan Tuna, arka arkaya verdiği ulaşım müjdeleriyle kısa sürede vatandaşların sevgisini ve güvenini kazandı. 24 saat kesintisiz ulaşım, bakiye aktarma, AŞTİ otoparkında bekleme süresinin 50 dakikaya çıkarılması ve ulaşıma 2018 yılında zam yapılmayacağı müjdelerini veren Tuna, son olarak Ankara trafiğine nefes aldıracak üç dev projeyi daha Başkentlilerle paylaştı.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA SON

Ankaralıları yakından ilgilendiren üç kavşak projesinin 1- Mevlana Bulvarı - Dikmen Caddesi Kesişimi Alt Geçit Projesi, 2- Samsun Yolu Türk Telekom Binası Önü Araç Alt Geçidi Projesi VE 3- Akköprü Kavşağı Düzenleme Projesi olduğunu açıklayan Başkan Tuna, bu kavşaklarda yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmayı amaçladıklarını söyledi.

OKULLARIN KAPANMASI BEKLENECEK

Büyükşehir Belediyesi birimlerinin üzerinde titizlikle çalıştığı kavşak projelerine yaz aylarında başlanacak. Yaz aylarını tercih etmelerinin temel sebebi olarak okulların kapanmasını gösteren Başkan Tuna, Ankara’nın sorunlu bölgelerindeki trafik akışına nefes aldıracak üç projeyi okullar açılana kadar tamamlamayı hedeflediklerini de ifade etti. Samsun ve Konya yolları üzerindeki 3 ayrı noktada yapılacak çalışmalarla, Samsun-Konya yolunda iki yönlü kesintisiz trafik akışı sağlanabilecek.

MEVLANA BULVARI-DİKMEN CADDESİ KESİŞİMİNE NEŞTER

Projenin detaylarını ve yapılacak çalışmaları kalem kalem açıklayan Başkan Tuna, Mevlana Bulvarı ile Dikmen Caddesi’nin kesişme noktasında çalışma yapılacağını söyledi. Kepekli kavşağı olarak da bilinen Mevlana Bulvarı’nın Dikmen Caddesi’yle kesiştiği noktada alt geçit yapılacak. Mevcut durumda sinyalizasyon aracılığıyla trafiğin düzenlendiği kavşakta, yapılacak değişiklikle yaklaşık 470 metre uzunluğunda ve 3 gidiş-3 geliş olacak bir altgeçit inşa edilecek. Konya-Samsun yolu istikametindeki trafiği kesintisiz hale getirmeyi planladıklarını belirten Başkan Tuna, “Altgeçidin üst bölgesinde yapılacak dönel kavşak sayesinde de Samsun-Konya yolu yönlerinden gelen araçların Dikmen Caddesi’ne giriş çıkışlarını sağlayacağız” dedi.

SAMSUN YOLU TÜRK TELEKOM BİNASI ÖNÜNE ALT GEÇİT

İkinci dev projenin ise Samsun Yolu Türk Telekom Binası önünde yer alan “U”dönüşün bulunduğu noktada hayata geçirileceğini açıklayan Başkan Tuna, bu noktada sık sayıda meydana gelen trafik kazalarını bu sayede önlemeyi amaçladıklarına dikkat çekti. Havaalanı yönüne giden araçların daha güvenli ve konforlu dönüş yapabilmeleri için Samsun Yolu aksında bir altgeçit çalışması yapılacağını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna,  yapılacak altgeçidin de 3 gidiş ve 3 geliş olacağını ve toplam uzunluğunun da yaklaşık 580 metre olacağını ifade etti. Yapılacak geçit sayesinde Konya istikametinden gelip Havaalanı yönüne devam edecek araçlar ile Samsun istikametinden gelen araçların kesişme yaşamadan devam edecekleri bilgisini paylaşan Tuna, “Projenin getireceği bir diğer fayda da Aydınlıkevler ile Örnek mahallelerinin birbiriyle bağlantısını sağlayacak olması”diye konuştu. Siteler Kavşağı ile Fatih Köprülü Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunu da rahatlatacak projenin önemine vurgu yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna,“Altgeçit inşaatı için 1,5 aya kadar yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Aynı şekilde diğer projelerdeki gibi Haziran ayı başında okulların kapanmasıyla işe başlayıp, 3 ay içinde okulların açılmasıyla bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

AKKÖPRÜ KAVŞAĞI KÖPRÜSÜ 3 ŞERİDE YAN YOLLARLA 4 ŞERİDE ÇIKACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, üçüncü kavşak projesinin de Konya, İstanbul ve Samsun yollarının kesişiminde bulunan Akköprü Kavşağı olacağını açıkladı. Yeni projenin trafik sıkışıklığını rahatlatacak bir çalışma olacağını ifade eden Tuna, yeni köprünün 2’şer şeritten 3’er şeride çıkarılacağını söyledi. Büyükşehir hazırladığı yeni projeyle, 1998 yılında hizmete açılan Akköprü Kavşağı’ndaki köprüyü genişleterek, orta bölümünde yer alan İstanbul Yolu’na katılım bağlantılarını da Konya ve Samsun yollarının sağ taraflarına alacak. Akköprü kavşağında yapılacak çalışmanın da okulların kapanmasıyla birlikte Haziran aylarında başlatılacağını belirten Başkan Tuna, şu bilgileri paylaştı, “Yol, çaprazlama olduğu için Akköprü Kavşağı’na gelindiğinde, düz devam edenler köprü üstlerine sağ taraftan çıkıyor, İstanbul Yolu’na dönmek isteyenler de köprünün orta tarafından sağa ve sola dönüyorlar. Bu da trafik akışında sıkıntıya neden oluyor. Bunu ortadan kaldırmak için yeni bir proje hazırladık. Yolun rampalarını da 3 gidiş-3 geliş olarak hazırladık ama bağlantı yollarının olacağı bölümde köprü 4 gidiş-4 geliş olacak şekilde hizmet verecek.

KESİNTİSİZ ANKARA TRAFİĞİ

Akköprü kavşağında hem Konya Yolu hem de Samsun yolu tarafından yeni yan yol açarak köprünün genişlemesinin sağlanacağı projeyle, sürücüler bundan sonra köprüye girmeden önce hem Ulus istikametine hem de İstanbul yolu istikametine kesintisiz geçiş yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.