Başkanın adı Bala'da yaşayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi bir vefa örneğini daha gösterdi.

Başkanın adı Bala'da yaşayacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

2016 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ankara’nın Bala ilçesinin eski Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz’ün adı Bala’da bir caddeye verildi.

2004-2016 yılları arasında Bala Belediye Başkanı olarak görev yapan İbrahim Gürbüz’ün hayatını kaybetmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar sonrası ilçede bulunan “Hükümet Caddesi”nin adı değiştirildi. Hazırlanan yeni cadde ismi Büyükşehir ekipleri tarafından yerine takılırken Bala’daki “Hükümet Caddesi” böylece "İbrahim Gürbüz Caddesi" olarak resmen değişti. Tabelanın değiştirilmesi sırasında hazır bulunan Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Kaplan, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Merhum Başkanımızı görevi başındayken kaybettik. Başkanımızı hiç unutmadık, unutturmayacağız. İsmini hizmet verdiği Balamızda yaşatmak için böyle bir talepte bulunduk. Büyük Şehir Belediye Meclisimiz de talebimizi kırmadı. Bu değişikliği yaptık."

Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce de eski Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz’ün adını yaşatmak amacıyla ilçede 3 taziye evi de yaptırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.