ABD Senatosu, TikTok kararını verdi

ABD Senatosu, TikTok'un devredilmesi veya yasaklanması yolunu açan yasa tasarısını onayladı. Tasarı, Çinli Bytedance firmasının ana ortağı olduğu TikTok'un ABD'deki faaliyetlerini sürdürmesini engelleyebilir.

ABD Senatosu, TikTok kararını verdi
Yayınlanma:

Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak askeri yardımı içeren tasarı, Senato'da 18'e karşı 78 oyla kabul edildi. Bu tasarının önceki versiyonu Mart ayında Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmiş ve Senato'ya gönderilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun onaylaması durumunda yasayı imzalayacağını belirtmişti.

Tasarıya göre, TikTok'un ABD'de yasaklanması veya devredilmesi gerekebilir. Çin merkezli ByteDance firması, platformun ABD'deki faaliyetlerini başka bir şirkete devretmek zorunda kalabilir. Aksi takdirde TikTok, ABD'deki uygulama mağazalarından kaldırılabilir.

Tasarıya destek verenler, TikTok'un Amerikan vatandaşlarının bilgilerini Çin hükümetine aktardığı iddiasını öne sürerek ulusal güvenliği tehlikeye atabileceğini savunuyorlar. Ancak tasarıya karşı çıkanlar, bu iddiaların ispatlanmamış olduğunu ve TikTok'un yasaklanmasının ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğini dile getiriyorlar.

TikTok yönetimi ise bu iddiaları reddediyor ve ABD'de diğer sosyal medya platformları gibi Amerikan yasalarına uygun şekilde faaliyet gösterdiklerini belirtiyorlar.

Tasarının yasalaşması durumunda, ByteDance firmasının TikTok'u satma baskısı altında kalması muhtemel. Ancak bu durum, Washington ve Pekin'in zıt talepleriyle karşı karşıya kaldığı için belirsizliğini koruyor. Eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, TikTok'un ABD'li bir alıcıya satılması için bir yatırımcı grubu kuracağını açıklamıştı. Ancak Çin hükümetinin bu satışa izin verip vermeyeceği belirsizliğini korurken, TikTok CEO'su Shou Zi Chew, satışın bir seçenek olmadığını ima etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.