Rekabet Kurulu META'ya milyon milyon ceza yağdırmaya devam ediyor!

Rekabet Kurulu, Meta şirketine yönelik önemli bir karar aldı. Kurulun yapmış olduğu inceleme sonucunda, Meta'nın Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirerek rakiplerinin pazara girişini engellediği tespit edildi. Bu nedenle, şirkete 346 milyon TL idari para cezası verildi.

Rekabet Kurulu META'ya milyon milyon ceza yağdırmaya devam ediyor!
Yayınlanma:

Kurulun açıklamasına göre, Meta'nın bu politikası, sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırarak pazara giriş engeli oluşmasına yol açtı. Bu durumun, rekabetin sağlanması ve adil bir pazar ortamının korunması açısından ciddi bir endişe kaynağı oluşturduğu aktarıldı.

Meta'ya verilen para cezasının yanı sıra, şirketten uyum tedbirleri alması istendi. Ancak, sunulan tedbirlerin yetersiz olduğu değerlendirildi ve Meta'ya ek bir para cezası daha verildi. Böylelikle, şirketin toplam ceza miktarı 551.557.589,86 TL'ye ulaşmış oldu.

Meta'nın sunulan uyum tedbirleri arasında, kullanıcıların Facebook ve Instagram hesaplarını birleştirmedikleri sürece kişisel verilerinin birleştirilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, daha önce hesaplarını birleştirmiş kullanıcıların, yeni bir onay ekranı ile karşılaşacakları ve bu ekran aracılığıyla hesaplarını istedikleri gibi ayırabilecekleri ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.