Rekabet Kurulu ve META ceza yağmuru bitti: İnstagram ve Facebook'ta o özellik değişecek!

Rekabet Kurulu, sosyal medya devi META'ya veri birleştirme uygulamaları nedeniyle toplamda 898 milyon lira tutarında idari para cezası kesti. Kurulun, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi hizmetlerden topladığı verilerin birleştirilerek çevrim içi reklamcılık pazarında rakiplerin faaliyetlerinin engellendiğine ve rekabetin önüne geçildiğine yönelik tespiti sonucunda bu ceza uygulandı.

Rekabet Kurulu ve META ceza yağmuru bitti: İnstagram ve Facebook'ta o özellik değişecek!
Yayınlanma:

META'nın, bu uygulamalara son vermesi ve rekabetin sağlanması için alması gereken tedbirleri sunması istendi. Ancak META'nın sunduğu uyum tedbirleri başlangıçta yeterli bulunmadı. Bunun üzerine her gün için şirkete idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ancak şirketin nihai olarak sunulan uyum tedbirleri, rekabetin sağlanması açısından yeterli görüldü ve cezanın sonlandırılmasına karar verildi.

META'nın sunulan uyum tedbirlerine göre, kullanıcılar Facebook ve Instagram hesaplarını birleştirmediği sürece kişisel verileri birleştirilmeyecek. Daha önce hesaplarını birleştirmiş kullanıcılar ise yeni bir "Onay Ekranı" ile karşılaşacak ve hesaplarını istedikleri şekilde ayırabilecekler. Bu sayede kullanıcılar, verilerinin nasıl birleştirileceği konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olacaklar ve istedikleri takdirde verilerini ayırabilecekler.

Bu gelişmeyle birlikte, META'nın uygulamalarıyla ilgili rekabet kurallarına uyum sağlaması ve kullanıcıların veri güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım atılmış oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.