Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı. Eğer olursa nasıl gidecek namusu ve şerefi üzerine yemin edecek? Benim namusum ve şerefim bu kadar ucuz mu? Ben nasıl tarafsız davranacağım diyeceğim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 16 Nisan referandumunda yasalara aykırı kararlar verdiğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Sandıklardan ‘hayır’ çıktığını bütün dünya kabul ediyor. ‘Evet’ sonucu meşru değil. YSK tarafından yasalara aykırı kararlar verildi. Yasa, ‘geçersiz sayılır’ diyor, geçerli saydılar. Ne hukuk, ne kanun, ne TBMM’nin iradesini bir kenara attılar. Ben çete diyorum. Yasalara aykırı bir oluşum, bir grup, bir araya gelir yasalara aykırı karar verir onlara ‘çete’ denir. YSK benzer bir tercih yaptı. O nedenle ‘hayır’ çıktığına yüzde yüz eminim. Siyasi otoriteden talimat aldılar, yasaları açıkça çiğnediler ve 'evet'i çıkardılar. Bu toplumun vicdanı bunu kabul etmez. Bütün uluslararası raporlarda da gayrimeşru bir referandum olarak tanımlanıyor” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, sandık başlarında bekleyen CHP’li temsilcilerin mühürsüz zarf ve pusulaları rapor tutup tutmadıklarının sorulması üzerine, “Başlangıçta mühürsüz oy pusulaları ayrılmıştı. Dolayısıyla onlar tutanağa daha sonra sayılıp geçirilecekti. YSK bu kararı verip, bir mesajla ‘sayılacaktır’ dendiği andan itibaren hepsi sayıldı. Dolayısıyla kaç tane var kimse bilmiyor” cevabını verdi.

YSK, Danıştay ve Yargıtay üyeleri hakkında ayrıca suç duyusunda bulunacaklarını ifade eden Kılıçaroğlu, “Bir yargıcımız var, ona saygı duyuyorum gayet güzel bir muhalefet şerhi yazmış. Hem anayasaya hem yasalara aykırılığı gayet güzel yazmış. Dolayısıyla diğerleri hakkında hem Danıştay hem Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü yasaları açıkça ihlal etmişler. Bunu anlamak için hukuk fakültesini bitirmeye gerek yok ilkokulu da bitirmeye gerek yok. Akıl sahibi olmak yeter” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.