İhsan Akça

İhsan Akça

Biraz anlayışlı olalım

Biraz anlayışlı olalım

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Osmanlı İmparatorluğunun son zamanları gibi kuşatılmaya, parçalanmaya çalışılıyor, bunu başta Amerika olmak üzere Avrupa Devletleri gizli kinlerini kusmaya başladılar. Bütün amaçları Osmanlıda muvaffak oldukları kalleşliklerini Türkiye Cumhuriyeti Devletine ’de sınamaya başladılar. Otuz beş kırk yıldır PKK denen o ermeni dönmesi Kürtleri devletimizin başına bela ettiler, onlara kurduracakları Kürt devletine Anadolu’dan bazı yerleri de katacaklarının haritalarını bile yaptılar. Ondan sonra da Irak’ı, Suriye’yi karıştırarak Irak’ın Türk sınırından başlayıp Suriye’nin kuzeyinden ak denize inecek bir Kürt devletini hayata geçirmeye başladılar. Onun için aslı PKK olan terör gruplarının adını değiştirerek Irak’ta ve Suriye’de oynatmaya başladılar. Onları silahlandırıp tüzel kişilik haline getirdiler. Amaçları Türkiye’ye gözdağı verip amaçlarına ulaşmaktı.

Bunu düşünürken bilmedikleri çok şeyler vardı. Bir kere Türkiye cumhuriyeti devleti onlara boyun eğecek değildi. Silkinmiş kendi göbeğini kendi kesecek imana ve güce sahipti. Türkiye cumhuriyetinin milletinde öyle bir ruh oluşmuştu ki oğlunu şehit veren ana haykırıyordu, Afrin’e bende gideceğim, Mehmetçiğin yanında olacağım, gerekirse sırtımda mermi taşıyacağım diyordu. Türkiye Cumhuriyetinin her karış toprağı kırmızı- beyaz (bayrağının rengi) olmuş. Camilerinde ve her yerde ‘Fetih’ duaları okunuyor, dualar ediliyordu bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin topraklarını korumak, sınır güvenliği için Afrin’e giren Mehmetçik içindi. Bunların hiçbiri ey Amerika ey Avrupa devletleri sizde var mıdır? Olamaz sizde devletimin sınırı namusum diyen asker bulunmaz. Sizler sömürmek için oralardasınız. Türkiye ise yurdunun güvenliği ve mazlum insanların korunması için oradalar. O nedenle bütün milletinin duası Mehmetçiği içindir.

Türk askeri onun için başkomutanı ve bütün komutanlarında Çanakkale ruhu, aziziye duruşu, 15 Temmuz’da ifadesini bulan Zeytin dalı harekâtında ifadesini bulan tek yürek olarak komutanının ve Mehmetçiğinin ayağına taş değmesin, gözünde yaş olmasın diye duasını daim eden seksen milyonun Mehmet’inin yanındadır. Suriye topraklarında sınırını güvenceye almak yurtsuz kalmış Suriyeli anaları çocukları yuvasına döndürmek için Mehmetçik oradadır. Görevini yerine getirip sınırını güvenceye alınca masum insanları yurtlarına kavuşturunca kışlasına döner, çünkü kimsenin toprağında gözü yoktur.

Mehmetçik görevinin sorumluluğunu yerine getirirken tabanda milletinin büyük çoğunluğu Mehmet’inin arkasında dualarla desteklerini sunarken siyasilerimizden ve sivil toplum kuruluşlarının bazılarından tabanı incitecek beyanların yapıldığını duyuyoruz. Herkesin ve her kuruluşun aynı duyarlılığı göstermesini beklemek mümkün değildir. Bunun örnekleri tarihimizde de vardır. Ama milletimizi incitici sözler istemiyor, yapılanı beğenmiyorsan ya nazik bir dille ifade et ya da sus, tabanda Mehmet’iyle yurdunun sınırlarının korunmasında omuz omuza olan milletimin içine huzursuzluk yaratmayınız. Bunun adına da fikir özgürlüğü yok mu demeyiniz.

Bu günler ateş çemberi içinde bulunan yurdumuzun savunulmasında birlik olma zamanıdır. Yurdumuza göz dikenleri ancak böyle yeneriz. Görüyorsunuz. Yunanlı savunma bakanı Türkiye güneyinde savaşta diyerek fırsattan istifade “Kardak” adasına çıkmaya çalıştı. İşte su uyur düşman uyumaz öyleyse eğer kendimizi T.C vatandaşı sayıyorsak biraz dikkatli olalım. Bu yurt bizim kendi kendimize zarar vermeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi