İkinci el araç piyasasında bunlara dikkat!

İkinci el araç piyasasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Otomotiv Piyasası Uzmanı Edip Batumlu, fiyatlardaki köpüğün alındığına dikkat çekti.

İkinci el araç piyasasında bunlara dikkat!
Yayınlanma:

İkinci el araç piyasasıyla ilgili uyarılarda bulunan Batumlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Edip Batumlu, hak kaybına uğramamak adına yapılması gerekenlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Batumlu, belirli kriterleri taşıyan ikinci el araçların da garanti kapsamında olduğunu ifade etti.

İkinci el araç satış fiyatlarındaki afaki artışın devam etmediğini ve hatta bazı araçların fiyatlarında bir düşüş yaşandığına dikkati çeken Batumlu, şu bilgileri paylaştı:

“Geçtiğimiz yıl ağustos ayına kadar sektördeki fiyatlarda afaki bir artış vardı. Özellikle ‘ihtiyaç dışı satış’ dediğimiz kâr amaçlı satışlardan kaynaklanan fiyat artışları yaşadık. Ancak 2023 Ağustos ayında Ticaret Bakanlığımızın aldığı kararla illerde sıkı önlemler alındı. Bu önlem ve sınırlamalarla fiyatların köpüğü alındı ve fiyatlar gerçek değerine düşmeye başladı diyebiliriz. Şu anda ise 1 milyon liranın üzerindeki araçların fiyatlarında bir düşüş söz konusu ancak fiyatı daha aşağıdaki araçlarda fiyat düşüşü yok ancak talep de var.”

İkinci el araç alırken nelere dikkat edilmeli?

Haberin devamı için tıklayınız...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.